Protestantse Kerk in Nederland
 
 
MEDITATIE MEDITATIEEen kernbeslissing
Door ds. A.A. Floor
lees meer »
 
Samenvoeging Samenvoeging

AK stemt in met vorming Protestantse wijkgemeente Dorpskerk

De Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Barendrecht heeft in haar vergadering van 7 november 2019 een historische stap gezet! De AK-leden fiatteerden unaniem het besluit van de kerkenraden van de wijkgemeenten Dorpskerk en Zuid-Oost om door hun samenvoeging te komen tot de vorming van de Protestantse wijkgemeente Dorpskerk per 1 januari 2020. Wat nu rest is de formele melding van dit besluit aan de landelijke PKN. Een verslag van de vergadering volgt later, nu alvast de foto van het heugelijke moment van de ondertekening door AK-voorzitter Cees Versendaal en AK-scriba Louw Stroo. Scriba Hans Oorebeek van de WK van Zuid-Oost kijkt tevreden toe. Hij neemt binnenkort afscheid van het kerkenwerk na een loopbaan van zo'n 60 jaar!
 
Adventsconcert Adventsconcert
 
Uitnodiging! Uitnodiging!

Uitnodiging voor de ouderen van de Protestantse Gemeente Barendrecht

U wordt van harte uitgenodigd voor onze Kerstviering op MAANDAG 16 december a.s. vanaf 11.30 uur in de grote zaal van de Bethelkerk.
We bekijken net als met de paasviering of het tijdstip van 11.30 u. tot plm. 15.00 u. zal aanslaan. U hoeft dan in ieder geval niet in het donker naar huis.
We hebben weer een mooie liturgie met als thema “
Wees niet bang”. Ds. Van Rootselaar zal de meditatie verzorgen en Betsy Fousert zorgt voor de muzikale begeleiding.
U kunt op deze middag ook weer oliebollen bestellen. De opbrengst is bedoeld om 6 jongelui vanuit onze kerken een financiële ondersteuning te geven voor een werkvakantie in Bangladesh of Zambia. Dit is een project van “World Servants”, ondersteund door Kerk in Actie.
Voor meer informatie kunt u evt. contact opnemen met uw zusterdienstdame. Wanneer het niet mogelijk is zelf voor vervoer te zorgen, dan kunt u dat doorgeven aan Tiny Gouw, tel. 617605.
We hopen u te verwelkomen en zien uit naar uw komst.
Met vriendelijke groet namens het bestuur van de Zusterdienst
Mieke van Dongen, tel. 614455
 
Bethel Bazar Bethel Bazar

Bethel Bazar met stoffen op Winterfeest!
14 december...

Lees verder
 
Vergadering Algemene Kerkenraad Vergadering Algemene Kerkenraad
De AK is in november bijeengeweest en hierbij is het volgende aan de orde gekomen......
lees meer »
 
Kerkbalans Kerkbalans
GEZOCHT: COORDINATOR ACTIE KERKBALANS
lees meer »
 
Begroting 2020 Begroting 2020
De begroting 2020 zoals opgesteld door het College van Kerkrentmeesters, is op 7 november j.l. besproken en vastgesteld in de Algemene Kerkenraad (A.K.).

Heeft u naar aanleiding van deze begroting nog opmerkingen of vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de heer Groenendijk, per mail of telefoon: of 06-53244696.
Formele op- en aanmerkingen kunt u voor 1 december kenbaar maken bij de scriba van de Algemene Kerkenraad, de heer L.J. Stroo. Lamoen 2. 2992 AM Barendrecht, 
.

Begroting 2020
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.