Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Programma Programma

Dinsdagavond  20 september 2022 komt Sytze de Vries in de Dorpskerk.
Sytze de Vries is een  bekend Nederlands theoloog, dichter en schrijver.
Tijdens kerkdiensten zingen wij geregeld liederen die door hem geschreven zijn.
Hij zal een een interactieve lezing geven over:Maria, de vrouw met de vele sluiers
Wie is Maria? Wat is haar ware gezicht?
Voor Protestanten komt zij vooral in de Adventstijd voorbij. Een goede Katholiek zegt: zij is er gewoon altijd. Het interkerkelijk gesprek weet niet echt raad met haar.
Maar op vakantie in zuidelijke landen zien we haar op schilderingen in kerken en musea, die we niet thuis kunnen brengen. Of we treffen vormen van Maria-devotie aan, die ver van ons af staan.
De traditie heeft dit joodse meisje met vele sluiers omhangen.  Wat vertellen die tradities? En welke plaats geeft de Bijbel haar?
Met verhalen, met illustraties en ook met liederen wil Sytze de Vries deze sluiers zo doorzichtig mogelijk maken. Om ten slotte uit te komen bij de vraag: is er een oecumenische visie op deze vrouw mogelijk?
De avond wordt muzikaal begeleid door Thea Verhagen en enkele zangers.

Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis (wel een collecte bij de uitgang)
Aanmelding gewenst maar niet noodzakelijk
Martina.vreriks@planet.nl of 06-47333563


Save the date: Theatervoorstellingen over dementie op Wereld Alzheimer Dag
Op woensdag 21 september 2022 is het Wereld Alzheimer Dag. In Barendrecht is dan tweemaal de muzikale  theatervoorstelling ‘Helderman’ te zien.
De voorstelling belicht de gevoels- en belevingswereld van een musicus die lijdt aan dementie. Theatermaker Thomas Borggrefe laat zich in deze solo-voorstelling inspireren door zijn werk met mensen met dementie: gesprekken, ontmoetingen, naar muziek luisteren, stilte, er zijn zonder woorden. ‘Helderman’ gaat over vergeten, gelukkig-zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood. Wanneer is mijn leven met deze ziekte niet meer leefbaar? Een actueel  onderwerp, geen antwoord, maar voelen en zien, wat in iemand omgaat.
Na afl oop van de voorstellingen gaat Thomas Borggrefe in gesprek met het publiek. Hij beantwoordt vragen en roept vragen op. Hier komt zijn ervaring als geestelijk verzorger in de zorg voor mensen met dementiezorg mooi samen met zijn talent als  theatermaker. Daarnaast zijn er mantelzorgconsulenten en casemanagers beschikbaar voor advies en een luisterend oor.
De voorstelling is ’s middags om 14.00 uur te zien in Carnisse Haven aan de Noordersingel 30 en om 19.30 uur in Theater ’t Kruispunt op de Middenbaan. De kaartjes kosten € 5,00 per stuk, inclusief een drankje na afl oop. U kunt binnenkort reserveren via de kassa van Het Kruispunt. Beide locaties zijn toegankelijk voor minder validen.


Boekbespreking ‘Het water bewaart ons’ op 2 november
Ieder half jaar is er in Carnisse Haven een open boekbespreking. Op woensdag 2 november staat ‘Het water bewaart ons’ op het programma. De Nederlandse auteur en journalist Haro Kraak vertelt het verhaal van Elsa die al jaren op Schokland woont. Door stijgend water is Schokland opnieuw een eiland geworden waar een trots volk leeft, afgesloten van de samenleving aan de wal. Elsa komt oorspronkelijk van ‘de overkant’ en heeft zich omwille van de liefde voor de echte Schokker Age aangepast aan de conservatief christelijke waarden van het eiland. Maar daar komt verandering in met de komst van een vreemdeling. Terwijl Elsa zich afvraagt hoe ver ze méé moet gaan, toont het eiland zich van een onverwachte kant. ‘Het water bewaart ons’ is een beklemmende roman over traditie, wantrouwen, maskers en afkomst. Het is bovendien een spannend, bijna thrillerachtig boek over het wankele geloof in het verhaal dat ieder mens en iedere gemeenschap over zichzelf vertelt.
Na een korte inleiding over de auteur en het werk wisselen we met elkaar van gedachten over de thema’s, de personages en de stijl van het boek. Ook delen we onze persoonlijke leeservaring. Iedereen die graag leest of met anderen over boeken wil praten, is van harte welkom. De avond begint om 20.00 uur in Carnisse Haven, Noordersingel 30. De toegang is gratis. Voor meer informatie en aanmelding Petra Teunissen, tel. 06-41666977, pteunissen01@gmail.com


 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.