Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Programma Programma
Beste gemeenteleden,
Langzaam komen de activiteiten van Vorming en Toerusting weer op gang.
Op 17 mei is er in Carnisse Haven een boekbespreking over “Het huis met de Judasboom” van Laura McVeigh. Het is een aangrijpende anti-oorlogsroman over het jonge meisje Samar dat op de vlucht is voor de Taliban. Ze zit met haar familie in Rusland in een trein, die heen en weer rijdt. Ze stappen niet uit, want ze weten niet waar ze heen moeten. Samar neemt je mee naar het begin van haar verhaal en vertelt hoe haar familie langzaam verscheurd wordt door verdeeldheid, verdriet, maar vooral door onderdrukking. Hoewel Samar alles wordt ontnomen wat haar lief is, blijft ze hoop houden. Hoop op een betere wereld. Het boek, dat in het Engels ‘Under the silent stars’ heet, is in veel talen vertaald.
Na een korte inleiding over de auteur en het werk wisselen we  met elkaar van gedachten over de thema’s, de personages en de stijl van het boek. Ook delen we onze persoonlijke leeservaring. Iedereen die graag leest of met anderen over boeken wil praten, is van harte welkom. De avond begint om 20.00 uur in Carnisse Haven, Noordersingel 30. De toegang is gratis. Voor meer informatie en aanmelding Petra Teunissen, tel. 06-41666977,
pteunissen01@gmail.com.

Op zondag 15 mei is er weer een schilderworkshop onder de bezielende leiding van Marianne Verhoeff gepland! Drie weken
later is het Pinksteren. Als thema is gekozen voor ‘Water en vuur’. We beginnen na de viering, om ongeveer 12.00 uur met de inleiding en eten dan samen de meegebrachte lunch, met een beetje geluk is er ook nog een kopje soep… Daarna gaan we aan de slag met het schilderen. De middag duurt tot 16.00 uur. Van harte welkom!
Waar: Carnisse Haven, Noordersingel 30
Wanneer: Zondag 15 mei, 12:00 uur (aansluitend aan de kerkdienst)
Aanmelden kan vanaf heden bij: Anne-Mieke van Oost-Reiber,
kerkelijkwerker@carnissehaven.nl, telefoon: 06 34906745

Op 20 september om 20.00 uur komt Sytze de Vries naar de Dorpskerk om een interactieve lezing te houden over “Maria, de vrouw met de vele gezichten”. Er zal muzikale begeleiding zijn. Nader bericht volgt maar dan weet u alvast dat hij nu (echt) gaat komen (het is 3 keer afgelast vanwege corona).
De werkgroep V&T komt binnenkort weer bij elkaar om een zomerprogramma te maken en de planning voor de tweede helft van 2022.
Met vriendelijke groeten namens de werkgroep-leden,
Martina Vreriks
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.