Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Programma Programma


"Intieme vreemden!"
Dinsdagavond 13 juni wordt om 20.00 uur in ‘De Ontmoeting’ van de Dorpskerk het boek “Intieme Vreemden” besproken. Het boek is verschenen in het kader van de ‘Maand van de Filosofie – 2022’. Schrijver van het boek: de Belgische hoogleraar en psychoanalyticus Paul Verhaege.


Door de eeuwen heen is het beeld dat wij hebben van de mens (en daarmee van onszelf) ingrijpend veranderd.
Ooit werd ons geleerd dat we alleen maar zondaars waren. In bepaalde orthodox-religieuze  groeperingen plant dat zelfbeeld zich nog voort. Maar met hulp van wetenschappelijke inzichten wisten we ons aan dat beeld te ontworstelen. We staan nu opener en vrijer in de wereld. Veel is veranderd, maar de mens’ eigen spanningsbogen zijn gebleven: opbouwen en vernietigen; vrede en oorlog. Velen leven ook daardoor met het gevoel dat ze tekortschieten. Ze stellen eisen aan zichzelf, waar ze niet aan kunnen voldoen. Ze zoeken intimiteit, maar vinden vervreemding. Inhoudsloosheid, leegte in zichzelf en de ander.
Deze avond sluit aan op de eerdere bespreking van het boek “De kunst van het ongelukkig zijn” van Dirk de Wachter. De organisatie van de avond berust bij de oecumenische werkgroep Vorming & Toerusting. In- en uitleiding: drs. Maarten van Boekel en ds. Cees Romkes. En via het scherm, komt ook Paul Verhaege zelf aan het woord. Iedereen is van harte uitgenodig
d.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.