Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Collectes Collectes

Contant geld in de collectezak tijdens de kerkdienst is uiteraard nog steeds een belangrijke manier om bij te dragen aan de verschillende collectedoelen.

Collectebonnen is ook een prima manier om bij te dragen aan de collectes, met als bijkomend voordeel gebruik te kunnen maken van de fiscale mogelijkheden voor  de aftrek van giften. U kunt ze bestellen door overmaken van het bedrag van de gewenste  bonnen naar NL49 INGB 0005 1631 27 tnv Prot Gemeente Barendrecht collectebonnen. Mevrouw A.H. Tuitel-Smits (0180 623 688) zorgt dat u ze thuisbezorgd krijgt.

Digitale collecte:  met een muisklik op de collectezak van de sites van de PGB, de link op de youtube-pagina van de dienst die u digitaal volgt of via de QR code. Bij betalingen via de digitale collecte kunt u zelf aangeven welk bedrag u aan elk van de drie collectedoelen wilt geven.

Bethelkerk-app en de Carnissehaven-app hebben nu ook de functionaliteit om collecte-giften te doen.
(1) u bepaalt voor elk van de 3 collectes wat u wilt geven en betaalt dit via iDEAL. Uw gift wordt met € 0,24 aan transactiekosten verhoogd.
(2) u kunt uw saldo opwaarderen met een groter bedrag, waarmee u wekelijks uw collecte-giften doet. In plaats van elke zondag € 0,24 aan kosten te betalen, doet u dit nu maar één keer per kwartaal of per jaar. De kerk krijgt direct het hele bedrag op de rekening gestort. Daarnaast  krijgt de penningmeester per week  een overzicht van de bedragen per collecte doel.  Eigenlijk werkt dit zoals de papieren collectebonnen werken. Ook op deze manier heeft u indien gewenst direct een bewijs voor de jaarlijkse belastingaangifte.

Per bank de collectes betalen is ook  mogelijkheid: NL26 RABO 0104 2480 09 t.n.v. Prot. Gemeente Barendrecht (o.v.v. vermelding van collectes). U kunt ook hier als u dat wilt de doelen aangeven.
Geeft u geen doelen aan dat verdelen we de opbrengst volgens een vaste verhouding, die is gebaseerd op het gemiddelde van de verdeling van de collecteopbrengsten voor contante collecte-opbrengsten en die van de collectebonnen.
Veel keuzes, waarbij u kunt kiezen voor wat het beste bij u past
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.