Protestantse Kerk in Nederland
 
 
. .


 INFORMATIE CARNISSE HAVEN

 Onderstaand vindt u de wijkagenda, nieuws en activiteiten.

 
CARNISSE HAVEN ACTUEEL CARNISSE HAVEN ACTUEEL

Beste lezer,
Aan deze rubriek worden zo nodig dagelijks onderwerpen toegevoegd en/of aangepast. Hebt u een actueel onderwerp waar de gemeenteleden van Carnisse Haven over geinformeerd moet worden, dan stuurt u een email naar info@pknbarendrecht.nl.


Beroepingswerk Carnisse Haven

Vanaf 1 mei heeft Carisse Haven een vacante predikantsplaats. Op deze plaats wordt u om de hoogte gehouden van de voortgang van het beroepingswerk.  
Update 22-05-2022

De wijkkerkenraad is blij met de reacties op onze oproep voor leden van de beroepingscommissie.
Bij de samenstelling van de beroepingscommissie is getracht tot een juiste afspiegeling van de Wijkgemeente Carnisse Haven te komen. Hierbij is gekeken naar: de verdeling tussen mannen en vrouwen, leeftijd,  vertegenwoordiging vanuit diverse doelgroepen en een mix van wel of geen ervaring met het beroepingswerk. De volgende gemeenteleden hebben plaatsgenomen in de beroepingscommissie. mv. Willemien Stroo, dhr. Bram van Santen, dhr. Tjeerd Luijendijk, mv. Ada van der Meijden, dhr. Martin Kraamwinkel, dhr. Arnold Sluijs, mv. Jacoliene Meurs, dhr. Pieter van der Vegt, mv. Frieda Lergner en dhr. Berth van de Waal.

We melden ons weer als er nieuwe informatie is
Namens de Kerkenraad; Freek Plugge
 
 
Liturgische bloemschikking Pinksteren 2022 Liturgische bloemschikking Pinksteren 2022


De symbolische schikking voor deze Pinksterzondag is gebaseerd op takken in de vorm van een vlam. De rode Gloriosa en gerbera’s lijken de takken in vuur en vlam te zetten en herinneren aan de bijzondere tekenen van wind en vuur. De aanwezigheid van de Heilige Geest is verbeeld in de wuivende grassen. De twaalf Gloriosa staan ook symbool voor de discipelen die de opdracht kregen om het evangelie van de hoop wereldwijd te verkondigen. In de zeven gekleurde kaarsen in de menora wordt Gods belofte aan de veelkleurige mensheid zichtbaar. De kaarsen worden aangestoken tijdens het gebed ‘Vlam van de Geest’ waarin we vragen om warmte in deze kille wereld en een licht op ons pad. De lichtbruine kaars verwijst naar de kleur van de Zuid-Afrikaanse aarde, waar familie van de dopeling woont. 
 
Samenvatting Beleidsplan 2021-2026 Samenvatting Beleidsplan 2021-2026
De samenvatting van het beleidsplan kunt u hier lezen.
Het hele beleidsplan leest u hier en ook onder de rubriek beleidsplan Carnisse Haven.
 
Mededelingen voorafgaand aan de eredienst van 12 juni 2022 Mededelingen voorafgaand aan de eredienst van 12 juni 2022

Vanuit Carnisse Haven worden kerk(omroep)diensten uitgezonden. De mededelingen die voorafgaande aan de dienst worden voorgelezen kunt u hier nalezen. Deze blijven een week op de website staan.   
 

 
Gebed van de week Gebed van de week

 

       Gebed van de week (12 juni 2022 )  

lees meer »
 
Oproep vrijwilligers autodienst Oproep vrijwilligers autodienst
De autodienst Carnisse Haven zorgt er voor, dat mensen die niet in staat zijn om zelf naar de kerk te komen de kerkdienst op zondag toch kunnen bezoeken.
Het huidige team van vrijwilligers is dringend op zoek naar versterking! Wij zijn op zoek naar mensen in het bezit van een auto, die 1 x per 6 weken deze taak op zich willen nemen.

Aanmelden kan bij de coördinator voor Carnisse Haven:
Leo Kramp, tel. 0180-615388, e-mail: l.kramp8@upcmail.nl
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.