Protestantse Kerk in Nederland
 
 
CARNISSE HAVEN ACTUEEL CARNISSE HAVEN ACTUEEL

Beste lezer,
Aan deze rubriek worden zo nodig dagelijks onderwerpen toegevoegd en/of aangepast. Hebt u een actueel onderwerp waar de gemeenteleden van Carnisse Haven over geinformeerd moet worden, dan stuurt u een email naar info@pknbarendrecht.nl.


 
 
. .


 INFORMATIE CARNISSE HAVEN

 Onderstaand vindt u de wijkagenda, nieuws en activiteiten.

 
Liturgische bloemschikking 23 mei 2021 Pinksteren Liturgische bloemschikking 23 mei 2021 PinksterenDe symbolische schikking van deze pinksterzondag heet ‘Feest van de Hoop’. De groene boog staat symbool voor de hoop, vol verwachting voor de toekomst. In de
regenboogkleuren wordt Gods belofte zichtbaar. De rode Gloriosa lijken de boog in vuur en vlam te zetten en herinneren aan de bijzondere tekenen van wind en vuur. De aanwezigheid van de Heilige Geest is verbeeld in het wuivende groen en de geurende bloemen. De tien gele gerbera’s staan voor de tien dagen tussen Jezus’ hemelvaart en Pinksteren. De bolvormige bloemen van de paarse uien en de twaalf gele craspedia verwijzen naar de wereldbol. De twaalf discipelen kregen de opdracht om het evangelie van de hoop wereldwijd te verkondigen, zodat de kerk kon uitgroeien tot een ontelbaar aantal gelovigen.
 
 
Tweede glas-in-lood raam in Carnisse Haven: De barmhartige Samaritaan Tweede glas-in-lood raam in Carnisse Haven: De barmhartige SamaritaanVan onze penningmeester kreeg ik door dat het ontvangen bedrag op 19 juli € 7.005,00 bedraagt.
Dit is exclusief het begin kapitaal van € 5.000,00
We zijn dus al een heel eind op de goede weg. Daarom weer een aantal stukjes glas onthult.
Aan de rechterkant van het ontwerp zien we weer een stukje blauw hemd met een voet eronder: de vluchtende priester. Daarnaast een heleboel donkere stukken, maar er gloort hoop: aan de linkerkant komen de eerste gele zonnestralen. Ook is hiermee de tweede steunlijn bereikt.
Om het onderste deel van het ontwerp verder te kunnen onthullen hebben we nog steeds uw steun nodig. U kunt uw gift storten op: NL73 RABO 0305 4202 16 t.n.v. PGB, Carnisse Haven, o.v.v. : glas-in-lood.

Hartelijke groeten, namens de hulpkosters, Nel Vis ( 0180-616645 )

 
 
Nieuwsbrief 1 juli 2021 Nieuwsbrief 1 juli 2021

Beste gemeenteleden van Carnisse Haven,

De Nieuwsbrief Carnisse Haven staat weer voor u klaar. Deze keer hebben we weer goed nieuws als gevolg van de versoepelingen, alle informatie vindt u in deze nieuwsbrief. U kunt deze hier  bekijken. De volgende nieuwsbrief verschijnt weer als daar aanleiding voor is.

Bas Nootenboom, voorzitter wijkkerkenraad
Bert de Wit, predikant
 
Mededelingen voorafgaand aan de eredienst van 25 juli 2021 Mededelingen voorafgaand aan de eredienst van 25 juli 2021


In verband met de coronamaatregelen worden er vanuit Carnisse Haven kerk(omroep)diensten uitgezonden. In de dienst zelf zijn een beperkt aantal leden aanwezig. De mededelingen die voorafgaande aan de dienst worden voorgelezen kunt u hier nalezen. Deze blijven een week op de website staan.   
 

 
Gebed van de week Gebed van de week

 

       Gebed van de week ( 25 juli 2021 ) 

lees meer »
 
Oproep vrijwilligers autodienst Oproep vrijwilligers autodienst
De autodienst Carnisse Haven zorgt er voor, dat mensen die niet in staat zijn om zelf naar de kerk te komen de kerkdienst op zondag toch kunnen bezoeken.
Het huidige team van vrijwilligers is dringend op zoek naar versterking! Wij zijn op zoek naar mensen in het bezit van een auto, die 1 x per 6 weken deze taak op zich willen nemen.

Aanmelden kan bij de coördinator voor Carnisse Haven:
Leo Kramp, tel. 0180-615388, e-mail: l.kramp8@upcmail.nl
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.