Protestantse Kerk in Nederland
 
 
. .


 INFORMATIE CARNISSE HAVEN

 Onderstaand vindt u de wijkagenda, nieuws en activiteiten.

 
CARNISSE HAVEN ACTUEEL CARNISSE HAVEN ACTUEEL

Beste lezer,
Aan deze rubriek worden zo nodig dagelijks onderwerpen toegevoegd en/of aangepast. Hebt u een actueel onderwerp waar de gemeenteleden van Carnisse Haven over geinformeerd moet worden, dan stuurt u een email naar info@pknbarendrecht.nl.


Beroepingswerk Carnisse Haven

Vanaf 1 mei heeft Carisse Haven een vacante predikantsplaats. Op deze plaats wordt u om de hoogte gehouden van de voortgang van het beroepingswerk.  
Update 22-05-2022

De wijkkerkenraad is blij met de reacties op onze oproep voor leden van de beroepingscommissie.
Bij de samenstelling van de beroepingscommissie is getracht tot een juiste afspiegeling van de Wijkgemeente Carnisse Haven te komen. Hierbij is gekeken naar: de verdeling tussen mannen en vrouwen, leeftijd,  vertegenwoordiging vanuit diverse doelgroepen en een mix van wel of geen ervaring met het beroepingswerk. De volgende gemeenteleden hebben plaatsgenomen in de beroepingscommissie. mv. Willemien Stroo, dhr. Bram van Santen, dhr. Tjeerd Luijendijk, mv. Ada van der Meijden, dhr. Martin Kraamwinkel, dhr. Arnold Sluijs, mv. Jacoliene Meurs, dhr. Pieter van der Vegt, mv. Frieda Lergner en dhr. Berth van de Waal.

We melden ons weer als er nieuwe informatie is
Namens de Kerkenraad; Freek Plugge
 
 
Gebruikers van Carnisse Haven Gebruikers van Carnisse Haven
 
Nu dat alle regels rondom de coronapandemie voorbij zijn kunnen we elkaar gelukkig weer fysiek in Carnisse Haven ontmoeten.
Er vinden dan ook heel veel vergaderingen, ontmoetingen en gespreksgroepen plaats in ons gebouw.
 
Velen van jullie geven bijtijds door wanneer zij in één van de zalen van Carnisse Haven willen vertoeven.
Dat wordt in de agenda geplaatst en er wordt rekening met elkaar gehouden, zo nodig wordt een koster ingeroosterd.
 
Mijn vraag aan jullie is: geef aub tijdig door wanneer een vergadering ed. vervalt of verplaatst wordt naar een andere datum.
Ook als je zelf een sleutel hebt en er geen koster staat ingeroosterd wil ik toch op de hoogte zijn van wie en wanneer er een groep in CH is.
 
Heel veel werkzaamheden in onze gemeente worden verricht door vrijwilligers. Communicatie is dan heel belangrijk. Zo blijft het voor iedereen leuk.
 
Hartelijke groeten,
Nel Vis
Beheerder/Kerkrentmeester
Carnisse Haven
0180-616645
 
 
Wijkagenda CH Wijkagenda CH

Hier vindt u de wijkagenda t/m 9 juni 2022

lees meer »
 
Liturgische bloemschikking afscheidsdienst ds. Bert de Wit Liturgische bloemschikking afscheidsdienst ds. Bert de WitDe symbolische schikking bij het afscheid van ds. Bert de Wit bestaat uit twee verschillende delen. Het afscheid van Carnisse Haven is namelijk ook een nieuw begin in de Ontmoetingskerk in IJsselstein. Het linkerdeel bevat vooral blauwe en witte tinten, die de ‘haven’ in Carnisselande symboliseren waar Bert de Wit in 2013 aanmeerde. Het geel in het rechterdeel verwijst naar de geel-zwarte vlag van IJsselstein en de kleuren van het logo van de PKN. De ronde vormen zijn geïnspireerd op de ronde vormen van het interieur van de Ontmoetingskerk. Het veelkleurige ronde bloemstuk verwijst naar de verbinding tussen de gemeentes door Het Woord en naar de functie van Bert de Wit als uitlegger van Gods woord. Hier en daar. Onderaan is een staf te zien, een symbool van de predikant als herder van de kudde. Het touw is de verbeelding van het krachtige ‘drievoudig snoer’ uit het bijbelboek Prediker, de ‘landvast’ die Bert de Wit zal losgooien bij vertrek uit Carnisse Haven en weer zal vastleggen in IJsselstein.   
 
Samenvatting Beleidsplan 2021-2026 Samenvatting Beleidsplan 2021-2026
De samenvatting van het beleidsplan kunt u hier lezen.
Het hele beleidsplan leest u hier en ook onder de rubriek beleidsplan Carnisse Haven.
 
Mededelingen voorafgaand aan de eredienst van 29 mei 2022 Mededelingen voorafgaand aan de eredienst van 29 mei 2022

Vanuit Carnisse Haven worden kerk(omroep)diensten uitgezonden. De mededelingen die voorafgaande aan de dienst worden voorgelezen kunt u hier nalezen. Deze blijven een week op de website staan.   
 

 
Gebed van de week Gebed van de week

 

       Gebed van de week (22 mei 2022 )  

lees meer »
 
Oproep vrijwilligers autodienst Oproep vrijwilligers autodienst
De autodienst Carnisse Haven zorgt er voor, dat mensen die niet in staat zijn om zelf naar de kerk te komen de kerkdienst op zondag toch kunnen bezoeken.
Het huidige team van vrijwilligers is dringend op zoek naar versterking! Wij zijn op zoek naar mensen in het bezit van een auto, die 1 x per 6 weken deze taak op zich willen nemen.

Aanmelden kan bij de coördinator voor Carnisse Haven:
Leo Kramp, tel. 0180-615388, e-mail: l.kramp8@upcmail.nl
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.