Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Toerusting pastoraat. Toerusting pastoraat.

Pastoraat wordt wel eens omschreven als ‘de oren van de kerk’. Veel mensen denken bij het woord ‘pastoraat’ meestal aan dominees en ouderlingen. Maar die kring is veel breder: pastoraat is niet enkel iets van een al dan niet betaalde ambtsdrager. Gelukkig niet. Pastoraat heeft het omzien naar elkáár hoog in het vaandel. Pastoraat heeft met ons allemaal te maken.
Is ‘pastoraat’ te leren? Ja én nee. Wie niet van zijn medegelovigen houdt kan nog zoveel techniekjes leren, een goede pastor/hoorder wordt hij of zij waarschijnlijk nooit. Maar voor wie zich betrokken voelt bij de Heer en bij zijn gemeente, is er veel te leren én af te leren. Want soms kan een andere kijk of een andere luisterrichting wonderen doen in een gesprek.
 

terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.