Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Actuele informatie Bethelkerk

Actuele informatie Bethelkerk

 

Algemene activiteiten vind u links onder HOME en rechts vind u (kort) NIEUWS

De Bethelkerk is ook op Facebook!
https://www.facebook.com/bethelkerkbarendrecht

 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Zondag 13 januari 2019, 10:00
Afscheid en bevestiging van ambtsdragers

Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 20 januari 2019, 10:00
Ds. C. Romkes

Zondag 27 januari 2019, 10:00
Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 3 februari 2019, 10:00
Ds. R.J. van Amstel

 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten
Op zondag 13 januari nemen we afscheid van een aantal ambtsdragers en we verwelkomen enkele nieuwe mensen. Ik ben niet zo van de noodoproepen, maar dit is het derde jaar achter elkaar dat er (behoorlijk) minder mensen bereid zijn gevonden om in de kerkenraad plaats te nemen. Met name maken we ons zorgen over het voorzitterschap. Zoeken we als kerkenraad niet goed of spelen er andere oorzaken? Laat het ons maar weten! Maar we zijn natuurlijk erg blij met de mensen die toetreden en dat zal dan ook de sfeer van de kerkdienst op 13 januari bepalen.

Op zondag 20 januari zal ik voorgaan in De Elf Ranken.

17 januari: ‘Ik zie je-avond’ met ouders van kinderen en tieners
Het is al weer een tijdje geleden dat we met de ouders van kinderen en tieners eens rond de tafel hebben gezeten. Als stuurgroep van het waarderende gemeenteopbouwproject ‘Ik zie je!’ zijn we benieuwd naar de verhalen van ouders van kinderen en tieners. Voor een gezonde gemeente is het heel belangrijk om te weten wat er onder jullie leeft. Wat is er de afgelopen tijd goed gegaan? Wanneer voelde je je (met je kinderen / tieners) gezien? En op welke manier kunnen we dat verder uitbouwen? Op donderdag 17 januari hopen we ouders te ontmoeten die hun verhaal met ons willen delen! 20:00 uur in de “Eigen Ruimte”. Graag even doorgeven van tevoren als je komt! Tel/WhatsApp: 06-27171614. E-mail:  

Kringenwerk (1) Bijbelgespreksgroep
Op dinsdag 8 januari zien we elkaar weer met de bijbelgespreksgroep. Het gaat deze ochtend over het niet misbruiken van de Godsnaam. Het voorbeeld dat Bernard Luttikhuis in zijn boekje “Tien Vormen” geeft: De dominee mag niet via een preek reageren op een gesprek dat zij/hij eerder die week had gehad, op zo’n manier dat de ander niks terug kan zeggen. Hij noemt het dan ook het domineesverbod.

Kringenwerk (2) 7+1 gespreksgroep
We zien elkaar weer op dinsdag 15 januari, dit keer bij Tamar. Onderwerp: Jezus. Wordt weer een mooie avond!

 
Ook dat nog… Ook dat nog…

Kerkasiel, achtergrondinformatie
De term kerkasiel komt als eerste voor in 1978, maar het principe werd al in de 6e eeuw bepleit aan de hand van de Bijbeltekst Exodus (21:13) en in praktijk gebracht door bisschop Gregorius van Tours. In de middeleeuwen werd de kerk vaak als vrijplaats gebruikt tijdens vetes en oorlogen. In 1986 verklaarden de Groningse en later de Nederlandse Raad van Kerken dat kerkgebouwen voor vluchtelingen konden worden opengesteld.
(Bron: PKN.nl)

Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
Tel. 622574
Email:

 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor de website speciaal voor Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.