Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Actuele informatie Bethelkerk

Actuele informatie Bethelkerk

 

Algemene activiteiten vind u links onder HOME en rechts vind u (kort) NIEUWS

De Bethelkerk is ook op Facebook!
https://www.facebook.com/bethelkerkbarendrecht

 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Zondag 6 oktober 2019, 10:00 uur
Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 13 oktober 2019, 10:00 uur
Doopdienst mmv koor The Messengers uit Ridderkerk

Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 20 oktober 2019, 10:00 uur
Ds. W.G. de Wit

Zondag 27 oktober 2019, 10:00 uur
Dhr. H. Oorebeek
 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten (1) 6 oktober korte kerkdienst, gemeentegesprek en picknick.
Op zondag 6 oktober beginnen we met een korte kerkdienst (aanvangstijd is weer 10.00 uur vanaf deze zondag!). Aansluitend hebben we een gemeentegesprek waarin we met elkaar spreken over de vernieuwingsfase van het Waarderende gemeenteopbouw project Ik zie je! Oog voor God en mensen’.
We zoeken deze morgen vernieuwing binnen de zes thema’s die de afgelopen weken voorbij zijn gekomen:
(1) groeien in relatie tot God,
(2) groeien in relatie met elkaar,
(3) groeien in relatie met anderen,
(4) de kerkdiensten,
(5) de Bethelkerk als kerkgebouw en
(6) een kleinere organisatie.

Het zou fijn als we met zoveel mogelijk mensen deze ochtend in gesprek gaan over de toekomst van de kerk! Aansluitend is er (voor wie dat wil) de gelegenheid om samen te picknicken! (vanaf 12.30 uur) Neem u ook wat mee voor deze gezamenlijke lunch (een salade, broodjes etc. etc.)?


Kerkdiensten (2): 13 oktober doopdienst en medewerking van “The Messengers”
Op zondag 13 oktober is er weer feest in de kerk: De tweelingzusjes Mila en Mae de Groot zullen deze ochtend worden gedoopt, dochters van Martijn en Rosalie de Groot - Gouman en zusjes van Joah en Stef (Randmeer 5). Bovendien komt ook het koor “The Messengers” uit Ridderkerk medewerking verlenen aan de kerkdienst. Van harte welkom!

Kringen
Op dinsdag 8 oktober komen we weer bij elkaar met de bijbelgespreksgroep. We lezen dit jaar in het boek Prediker en na de inleiding tijdens onze eerste bijeenkomst beginnen we met Prediker 1. Er zijn wat nieuwe deelnemers bijgekomen maar er is nog altijd plaats! Wees welkom. We beginnen om 10.00 uur en rond 11.30 uur ronden we af.

 
Hartelijke groet, ds Henk-Jan Ketelaar
 
Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025 Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025
Een werkgroep van vier kerkleden is met instemming en steun van de twee wijkkerkenraden aan een immense taak begonnen: het beschrijven van de geschiedenis van de Bethelkerk. Het beslaat de periode van 1917 tot nu, maar vooral de 100 jaar waarin de Bethelkerk van 1925 tot 2025 als gebedshuis, vergaderruimte en gemeente-honk diende. In deze periode zoeken wij naar informatie en verhalen, foto’s, tekeningen en wat er nog meer moge zijn om de geschiedenis van de kerk te complementeren. Wij zoeken de hulp van…
  • Mensen die geïnterviewd willen worden over hun herinneringen aan de kerk;
  • Mensen die nog foto’s hebben van het interieur en exterieur van de kerk;
  • Mensen die foto’s hebben van verenigingen, koren, gespreksgroepen, kerkenraden, predikanten die de kerk hebben gediend, groepen ambtsdragers, alle andere groepsfoto’s.
  • Foto’s van uitstapjes, de Bethelbazar vanaf de eerste start.
  • Foto’s van veranderingen in de kerk maar ook aan de buitenkant.
  • Verhalen die ons terugbrengen in de tijd dat kerk een rol speelde in de 2e wereldoorlog.
  • Verhalen van gewone kerkleden, van organisten en kosters.
  • We willen lijsten maken van de Bethelpredikanten, de organisten, de kosters.
  • We zoeken foto’s voor fotogalerijen van deze mensen.
De werkgroep bestaat uit vier vaste leden: Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk. Heeft u iets meegemaakt? Leuk of niet leuk? Laat het weten! U kunt een van de vier leden bereiken: Hans Onderwater en Nico Berkhout voor verhalen en foto’s. Peter Groenveld en Leo van Wijk voor foto’s en andere illustraties, zoals schilderijen, borduurwerken en andere nijverheid door allerhande kerkelijke verenigingen. Help ons het eeuwfeest zo goed mogelijk voor te bereiden; alle hulp wordt in dank aanvaard. Het boek is onderdeel van een grotere herdenking van dit eeuwfeest. DOE MEE EN WEET U BETROKKEN BIJ UW EIGEN BETH-EL (Huis van God). Ter herinnering zult u zondags aankondigingen zien op de beamer en zullen er stukjes verschijnen in het zo fraai geworden Klankbord, in de plaatselijke, lokale en landelijke pers.

Alvast bedankt voor uw hulp!
Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk
Het centrale emailadres is:

 
 
Kinderhoek in de Bethelkerk Kinderhoek in de Bethelkerk
Sinds een aantal weken heeft u in de Bethelkerk, vooraan in de hoek, een groot whiteboard kunnen zien hangen. Het bord hangt inmiddels vol met foto’s van kinderen die op zondag zeer regelmatig in de Bethelkerk te vinden zijn, bij de tienertalk, de kindernevendienst of bij de kinderoppas.
Zoals u wellicht weet is het al jaren gebruikelijk om tijdens de paas- en kerstperiode het podium van de Bethelkerk te gebruiken voor attributen die tijdens deze feesten een grote rol spelen. Wij als kindernevendienstleiding kregen daar vaak positieve reacties op en dat was voor ons een aanleiding om na te denken over een permanente plek voor de kinderen.

Een zichtbare plek om de kinderen het gevoel te geven dat ze er helemaal bij horen. In de kinderhoek (die zich overigens nog aan het ontwikkelen is) hangen daarom foto’s van de kinderen uit de kerk. Zo zien zij concreet dat ze er helemaal bij horen en dat hun plek in de kerk er toe doet.
Ook zullen we de kinderhoek gebruiken om creaties door de kinderen tijdens de kindernevendienst gemaakt, op te hangen of neer te zetten.
Het podium zullen wij zeker blijven gebruiken voor de wat groter uitgewerkte projecten.
 
Ook dat nog… Ook dat nog…

Gesprek is belangrijk bij project waarderende gemeentopbouw

Niet de analyse van experts of het schrijven van nota’s, maar het gesprek is het belangrijkste middel voor verandering en vernieuwing. Het gesprek van allen met allen, want een ieder doet ertoe.
Vooral het gesprek met mensen op de drempel is belangrijk (jongeren, randkerkelijken, mensen uit de wijk).

Bron:
www.met-andere-ogen.nl
 
Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
Tel. 622574
Email:
 
Bethel Bazar Bethel BazarEen record opbrengst voor de Bethel Bazar van 10 en 11 mei 2019: € 17,712,68 !!

 
lees meer »
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.