Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Actuele informatie Bethelkerk

Actuele informatie Bethelkerk

 

Algemene activiteiten vind u links onder HOME en rechts vind u (kort) NIEUWS

De Bethelkerk is ook op Facebook!
https://www.facebook.com/bethelkerkbarendrecht

 
Kerkdiensten Kerkdiensten
Zondag 25 augustus 2019, 09:30 uur
Ds. C. Romkes

Zondag 1 september 2019, 09:30 uur
Doopdienst

Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 8 september 2019, 10:00 uur
Startzondag
Ds. H.J. Ketelaar en pater Chima Nyaezeh

Zondag 15 september 2019, 09:30 uur
Heilig Avondmaal

Ds. H.J. Ketelaar
 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten (1): Doopdienst op 1 september
Op zondag 1 september zal in een feestelijke doopdienst zijn in de Bethelkerk. De dienst begint om 9.30 uur.

Kerkdiensten (2) Startzondag op 8 september in de Bethelkerk om 10.00 uur.
De Augustinusparochie, Carnisse Haven, de Dorpskerk en de Bethelkerk vieren ook dit jaar weer samen de start van het nieuwe kerkelijke seizoen. Het thema van de dienst is ‘Een goed verhaal’: we willen goede verhalen met elkaar delen, uit de bijbel maar ook onze eigen levensverhalen. Mensen zullen iets van hun goede verhalen met ons delen, waaronder verschillende mensen die actief zijn in het Platform Vluchtelingen. Het kinderkoor “Amazing Kids & Teens” komt zingen en neem je telefoon ook mee. Na afloop drinken we met elkaar koffie en thee op de parkeerplaats van de kerk en er zal iets lekker voor bij de koffie uit de streek uit de verschillende windstreken waaronder Eritrese lekkernijen, Zeeuwse bolussen en wellicht Bossche bollen. Neem gerust ook iets mee uit de streek waar u vandaan komt. De dienst is voorbereid door leden van deelnemende kerken, organist is Sander van der Kaaij en voorgangers zijn pater Chima Ayeze en ikzelf. Alle reden dus om op 8 september naar de Bethelkerk te komen.

Project Waarderende Gemeenteopbouw: Ik zie je! Oog voor God en mensen
In september zullen de kerkdiensten in de Bethelkerk in het kader staan van het waarderende gemeenteopbouwprojectIk zie je! Oog voor God en mensen’. Achter de schermen hebben de wijkkerkenraden en de werkgroep hard gewerkt aan de volgende fase van dit project. In september zal er tijdens de kerkdiensten (behalve op 8 september) in iedere dienst bij één of twee aspecten van het project worden stil gestaan. Daarna zullen we op zondag 6 oktober met elkaar gaan nadenken over de vernieuwingsfase van het project. Noteer deze datum maar alvast in uw agenda!

Bijbelgespreksgroep op 10 september: Prediker
Op dinsdag 10 september beginnen we weer met de bijbelgespreksgroep. Het landelijke thema van de Protestantse Kerk is dit jaar Een goed verhaal’. Weet u wie pas een goed verhaal had? Prediker”! Het eerste half jaar van de bijbelgespreksgroep zullen we zijn woorden van wijsheid (Prediker behoort bij de wijsheidsliteratuur) met elkaar gaan lezen. We doen dit steeds op de tweede dinsdag van de maand om 10.00 uur in de Bethelkerk. Nieuwe mensen zijn altijd welkom: kom vrijblijvend een keertje kijken! De data in de eerste helft van het jaar zijn 10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december en 14 januari.
 
Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025 Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025
Een werkgroep van vier kerkleden is met instemming en steun van de twee wijkkerkenraden aan een immense taak begonnen: het beschrijven van de geschiedenis van de Bethelkerk. Het beslaat de periode van 1917 tot nu, maar vooral de 100 jaar waarin de Bethelkerk van 1925 tot 2025 als gebedshuis, vergaderruimte en gemeente-honk diende. In deze periode zoeken wij naar informatie en verhalen, foto’s, tekeningen en wat er nog meer moge zijn om de geschiedenis van de kerk te complementeren. Wij zoeken de hulp van…
  • Mensen die geïnterviewd willen worden over hun herinneringen aan de kerk;
  • Mensen die nog foto’s hebben van het interieur en exterieur van de kerk;
  • Mensen die foto’s hebben van verenigingen, koren, gespreksgroepen, kerkenraden, predikanten die de kerk hebben gediend, groepen ambtsdragers, alle andere groepsfoto’s.
  • Foto’s van uitstapjes, de Bethelbazar vanaf de eerste start.
  • Foto’s van veranderingen in de kerk maar ook aan de buitenkant.
  • Verhalen die ons terugbrengen in de tijd dat kerk een rol speelde in de 2e wereldoorlog.
  • Verhalen van gewone kerkleden, van organisten en kosters.
  • We willen lijsten maken van de Bethelpredikanten, de organisten, de kosters.
  • We zoeken foto’s voor fotogalerijen van deze mensen.
De werkgroep bestaat uit vier vaste leden: Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk. Heeft u iets meegemaakt? Leuk of niet leuk? Laat het weten! U kunt een van de vier leden bereiken: Hans Onderwater en Nico Berkhout voor verhalen en foto’s. Peter Groenveld en Leo van Wijk voor foto’s en andere illustraties, zoals schilderijen, borduurwerken en andere nijverheid door allerhande kerkelijke verenigingen. Help ons het eeuwfeest zo goed mogelijk voor te bereiden; alle hulp wordt in dank aanvaard. Het boek is onderdeel van een grotere herdenking van dit eeuwfeest. DOE MEE EN WEET U BETROKKEN BIJ UW EIGEN BETH-EL (Huis van God). Ter herinnering zult u zondags aankondigingen zien op de beamer en zullen er stukjes verschijnen in het zo fraai geworden Klankbord, in de plaatselijke, lokale en landelijke pers.

Alvast bedankt voor uw hulp!
Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk
Het centrale emailadres is:

 
 
Kinderhoek in de Bethelkerk Kinderhoek in de Bethelkerk
Sinds een aantal weken heeft u in de Bethelkerk, vooraan in de hoek, een groot whiteboard kunnen zien hangen. Het bord hangt inmiddels vol met foto’s van kinderen die op zondag zeer regelmatig in de Bethelkerk te vinden zijn, bij de tienertalk, de kindernevendienst of bij de kinderoppas.
Zoals u wellicht weet is het al jaren gebruikelijk om tijdens de paas- en kerstperiode het podium van de Bethelkerk te gebruiken voor attributen die tijdens deze feesten een grote rol spelen. Wij als kindernevendienstleiding kregen daar vaak positieve reacties op en dat was voor ons een aanleiding om na te denken over een permanente plek voor de kinderen.

Een zichtbare plek om de kinderen het gevoel te geven dat ze er helemaal bij horen. In de kinderhoek (die zich overigens nog aan het ontwikkelen is) hangen daarom foto’s van de kinderen uit de kerk. Zo zien zij concreet dat ze er helemaal bij horen en dat hun plek in de kerk er toe doet.
Ook zullen we de kinderhoek gebruiken om creaties door de kinderen tijdens de kindernevendienst gemaakt, op te hangen of neer te zetten.
Het podium zullen wij zeker blijven gebruiken voor de wat groter uitgewerkte projecten.
 
Ook dat nog… Ook dat nog…

John van den Heuvel in Zomergasten
Ik ben gelovig. Ik ga heel vaak naar de kerk. Dat komt ook door mijn vrouw die heel gelovig is. Ik ben katholiek. Ik ontleen troost en steun aan het geloof ook in deze periode (waarin hij 24 uur per dag wordt beveiligd, HJK). Ik vind dat je door naar de kerk te gaan ook je dankbaarheid kunt tonen en het feit dat je nederig moet zijn.’
John van den Heuvel in het tv programma Zomergasten, 28 juli 2019.
 

 
Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
Tel. 622574
Email:
 
Bethel Bazar Bethel BazarEen record opbrengst voor de Bethel Bazar van 10 en 11 mei 2019: € 17,712,68 !!

 
lees meer »
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.