Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Actuele informatie Bethelkerk

Actuele informatie Bethelkerk

 

Algemene activiteiten vind u links onder HOME en rechts vind u (kort) NIEUWS

De Bethelkerk is ook op Facebook!
https://www.facebook.com/bethelkerkbarendrecht

 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Beste gemeenteleden,
Ook de komende zondagen blijft het mogelijk om op zondagmorgen de kerkdienst te volgen die wordt gehouden in de Bethelkerk. Deze zal aanstaande zondag vanaf  09.30 uur worden uitgezonden via de kerktelefoon, www.kerkomroep.nl en via een livestream op Youtube.
Deze livestream wordt uitgezonden via het YouTubekanaal 'Bethelkerk Barendrecht’. Ook de eerder uitgezonden diensten kunt u hier terug zien.
Wie van tevoren de liturgie wil ontvangen via e-mail kan een berichten sturen aan liturgieenpknbarendrecht@gmail.com


Komende diensten vanuit de Bethelkerk:

Zondag 12 juli 09:30 uur:
Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 19 juli 09:30 uur:
Ds. M. van der Sar

Zondag 26 juli 09:30 uur:
Ds. H.J. Ketelaar
 
Digitale collecte Digitale collecte

Beste gemeenteleden,
Omdat we niet kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. We doen dat in het volle besef van onzekerheden bij gemeenteleden, ook op financieel gebied. Via deze link lees u meer informatie.
 
 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten (1) 28 juni: “Heeft God humor?”
De komende tijd ben ik van plan om af en toe een themadienst over een bepaald onderwerp of een bepaalde vraag te houden. Op 28 juni staan we stil bij de vraag:Heeft God humor?” Te volgen via het Youtube-kanaal om 9.30 uur in de Bethelkerk.

Kerkdiensten (2) Doopdienst: “Vrienden voor het leven!”
De landelijke kerk heeft aangegeven dat er vanaf 1 juli weer kerkdiensten met honderd aanwezigen mogelijk zullen zijn.In de Bethelkerk willen we beginnen om de kinderen en jonge gezinnen te uitnodigen voor een kinder- / gezinsdienst op 5 juli.
Zo kunnen we de kindernevendienst gelegenheid geven afscheidte nemen van de kinderen die in groep 8 zitten en bovendien zullen er in deze dienst twee kinderen gedoopt worden. Daarnaast maken een aantal kinderen de overstap van de kindernevendienst naar de tienertalk. Om deze dienst bij te kunnen wonen moet u van tevoren reserveren: Zie het artikel van onze ouderling-kerkrentmeester Hans Hertog. De hele dienst zal voor kinderen zal zijn. De dienst zal over vriendschap gaan (zie ook de meditatie van dit Klankbord) en heeft als thema: “
Vrienden voor het leven!”. Als voorbereidingscommissie hebben we twee vragen aan u:

Stuurt u (1) een mailtje naar de doopouders en (2) goede wensen voor de kinderen van groep 8?
Het is vanwege de corona-maatregelen voor gemeenteleden niet mogelijk om na de doopdienst de doopouders persoonlijk te feliciteren. Dat ervaren we als een groot gemis. Daarom aan u de vraag: Wilt u de doopouders uw felicitatie op een andere manier kenbaar maken? Dat kan door hen een mailtje te sturen of een appje of een kaartje. U kunt ook mij e-mailen (hjketelaar@icloud.com) of appen (06-27171604). Dan stuur ik de berichten door.
En als u toch bezig bent: We vinden het ook fijn om goede wensen te ontvangen voor de kinderen die deze zomer de overstap maken van de kindernevendienst naar de tienertalk. Uw goede wensen voor hen mag u sturen naar de leiding van de kindernevendienst: Marjolein Langerak (
m.langerak66@outlook.com) en Annelies van der Sluijs (avandersluijs@upcmail.nl) Erg leuk als u meedoet!

Kerkdiensten (3) 12 juli: “Oer”
Op 12 juli zal de (thema)dienst gaan over het boekje “Oer” dat onlangs is uitgekomen. Een dienst over schepping en evolutie en het minuscule deeltje Proton dat ons meeneemt op een duizelingwekkende reis door de tijd. Ook bij deze dienst zijn honderd mensen welkom! Meld u aan (zie bericht verderop)!

Afscheid collega Stam
We nemen als Protestantse Gemeente Barendrecht, en dan met name de Protestantse wijkgemeente Dorpskerk, deze weken afscheid van collega Jan Willem Stam. We zijn dankbaar voor de goede samenwerking van de afgelopen jaren. We vinden het jammer dat hij vertrekt maar gunnen hem natuurlijk een mooie nieuwe start. Het is goed om als predikant met zekere regelmaat van plaats te wisselen al ben ik daar zelf niet het goede voorbeeld van. Vanuit de Bethelkerk wensen we Jan Willem samen met Martine en de kinderen veel zegen en alle goeds in Woerden!
 
Hartelijke groet, ds Henk-Jan Ketelaar
 
 
Ook dat nog… Ook dat nog…

...vriendschap
In het gesprek met een goede vriend begrijp je je eigen hart beter en ga je de rijkdom van je eigen hart beseffen.
Anselm Grün in zijn boek ‘Honderd Engelen’

Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
Tel. 622574
Email: dsketelaar@gmail.com
 
Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025 Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025
Een werkgroep van vier kerkleden is met instemming en steun van de twee wijkkerkenraden aan een immense taak begonnen: het beschrijven van de geschiedenis van de Bethelkerk. Het beslaat de periode van 1917 tot nu, maar vooral de 100 jaar waarin de Bethelkerk van 1925 tot 2025 als gebedshuis, vergaderruimte en gemeente-honk diende. In deze periode zoeken wij naar informatie en verhalen, foto’s, tekeningen en wat er nog meer moge zijn om de geschiedenis van de kerk te complementeren. Wij zoeken de hulp van…
  • Mensen die geïnterviewd willen worden over hun herinneringen aan de kerk;
  • Mensen die nog foto’s hebben van het interieur en exterieur van de kerk;
  • Mensen die foto’s hebben van verenigingen, koren, gespreksgroepen, kerkenraden, predikanten die de kerk hebben gediend, groepen ambtsdragers, alle andere groepsfoto’s.
  • Foto’s van uitstapjes, de Bethelbazar vanaf de eerste start.
  • Foto’s van veranderingen in de kerk maar ook aan de buitenkant.
  • Verhalen die ons terugbrengen in de tijd dat kerk een rol speelde in de 2e wereldoorlog.
  • Verhalen van gewone kerkleden, van organisten en kosters.
  • We willen lijsten maken van de Bethelpredikanten, de organisten, de kosters.
  • We zoeken foto’s voor fotogalerijen van deze mensen.
De werkgroep bestaat uit vier vaste leden: Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk. Heeft u iets meegemaakt? Leuk of niet leuk? Laat het weten! U kunt een van de vier leden bereiken: Hans Onderwater en Nico Berkhout voor verhalen en foto’s. Peter Groenveld en Leo van Wijk voor foto’s en andere illustraties, zoals schilderijen, borduurwerken en andere nijverheid door allerhande kerkelijke verenigingen. Help ons het eeuwfeest zo goed mogelijk voor te bereiden; alle hulp wordt in dank aanvaard. Het boek is onderdeel van een grotere herdenking van dit eeuwfeest. DOE MEE EN WEET U BETROKKEN BIJ UW EIGEN BETH-EL (Huis van God). Ter herinnering zult u zondags aankondigingen zien op de beamer en zullen er stukjes verschijnen in het zo fraai geworden Klankbord, in de plaatselijke, lokale en landelijke pers.

Alvast bedankt voor uw hulp!
Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk
Het centrale emailadres is:
j.onderwater@upcmail.nl
 
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.

LET OP: Wegens het besmettingsrisico van het corona virus gaan alle activiteiten tot 1 juni 2020 niet door.
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.