Protestantse Kerk in Nederland
 
 
MEDITATIE MEDITATIE
Dankbaar voor de kerk


Door ds. Franc de RondeIk dank mijn God altijd voor u.
(1 Korinthe 1:4)

De apostel Paulus schrijft een brief aan een bevriende gemeente in de Griekse stad Korinthe. Ze hebben hem diverse vragen gesteld en hij gaat die beantwoorden en heeft zelf ook nog wat noten met ze te kraken. Het gaat best een stekelige brief worden. We zijn benieuwd hoe zijn woorden overgekomen zijn.

Maar Paulus begint met het overbrengen van een groet van genegenheid en vrede en het uitspreken van zijn dankbaarheid. Hij is intens blij dat er in die wereldse havenstad een gemeente van Christus is. Dat beleeft hij als een groot geschenk. Het evangelie van Jezus is daar aan wal gegaan en heeft er voet aan de grond gekregen.

Dat het verhaal van een gekruisigde Messias mensen uit alle volken, talen en culturen aanspreekt, is voor hem de grote bevestiging van dit getuigenis. Hij is niet zozeer overtuigd van zijn eigen gelijk, maar vooral gesterkt door de diversiteit van degenen die er geloof aan hechten.

Rondom de gebedsweek voor de eenheid van de christenen maakte ik daar ook iets van mee in een oecumenische viering waarin de veelkleurigheid in Christus werd gevierd. En in dat zelfde weekend was ik  getuige van een indrukwekkende begrafenis waarbij er in verschillende talen werd gezongen.

Dankbaar zijn voor de kerk, het is heel gezond voor je geloof om daarmee te beginnen. Soms gaan we te veel uit van onze idealen en verwachtingen hoe de kerk in onze ogen zou moeten zijn. Dan raak je  misschien snel teleurgesteld en gefrustreerd over wat je allemaal tekort komt. Maar als je bedenkt hoe  prachtig het is dat allerlei types met allerlei achtergronden elkaar in Christus ontmoeten, dan ervaar je de kerk weer zoals Paulus dat doet, als een verrassend geschenk dat je sterkt in je vertrouwen.
Hij zal u ook bevestigen…(1 Kor. 1:6)
Ds. Franc de Ronde
Predikant wijkgemeente Dorpskerk
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.