Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingsamenwerking (ZWO) Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingsamenwerking (ZWO)


Commissie voor Zending, Werelddiaconaat en OntwikkelingssamenwerkingDeel opbrengst Bethelbazar naar Mencoldes voor eerste hulp aan ontheemden in Colombia
Colombia
Ongeveer vier miljoen Colombianen zijn in eigen land op de vlucht voor geweld. De meeste ontheemden van het platteland vestigen zich in de sloppenwijken van de grote steden. Daar komen ze in slechte omstandigheden terecht. De huisvesting, de voorzieningen, zoals scholen, ziekenhuizen en openbaar vervoer en de werkgelegenheid schieten tekort. De maatregelen die de overheid neemt zijn volstrekt onvoldoende. Het zijn vooral kerken en particuliere organisaties die opkomen voor de ontheemden.
Eén van die organisaties is Mencoldes, een organisatie die is opgericht en geleid wordt door Mennonieten.


Mencoldes
Mencoldes geeft materiële en psychosociale hulp aan ongeveer dertig tot veertig nieuwe gezinnen per maand en helpt vluchtelingen om een bedrijfje te beginnen als naaister, bouwvakker of monteur. Ook behartigt Mencoldes de belangen van de ontheemden bij de overheid en zet zich in voor de terugkeer van de ontheemden naar hun eigen land en woonplaats. Kerk in Actie lobbyt bij de Nederlandse en Colombiaanse regering en internationale (vluchtelingen)organisaties voor meer aandacht voor de ontheemden van Bogotá.

Doelen keuze ZWO
Vanuit de ZWO (Commissie voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) zoeken wij met hulp van Kerk-inActie naar doelen waar we ons met onze medechristenen elders in de wereld aan kunnen verbinden. Mencoldes is een organisatie die vanuit de doopgezinde kerk in Colombia is ontstaan en zo een partner is geworden van Kerk-in-Actie. ZWO kiest, in overleg met de diaconie, elke 4 jaar een land waar een aantal doelen gesteund worden. We zoeken altijd naar een mix van hulp en toerusting, werelddiaconaat en zending.

Toezegging
De Protestantse Gemeente Barendrecht zegt, gedurende 4 jaar jaarlijks een bijdrage van € 50.000 toe aan drie Colombiaanse projecten. Het geld wordt over de drie projecten gelijkelijk verdeeld. Dit geld wordt opgebracht vanuit de jaarlijkse Diaconale Bijdrage Daarbovenop is de laatste jaren ook een bijdrage opgebracht door de Bethelbazar. Het geld wordt besteed aan humanitaire hulp, dus de eerste hulp aan ontheemden. Dat houdt in: opvang, voedsel, overnachting, pannen (om snel zelf maaltijden te kunnen bereiden). ZWO en Kerk-in-Actie en natuurlijk ook Mencoldes zijn erg dankbaar voor deze extra bijdrage.

ZWO commissie
 

lees meer »
 
Kerkblad 'KLANKBORD' Kerkblad 'KLANKBORD'

Uitgave van de Protestantse Gemeente Barendrecht.
Verschijnt om de 14 dagen, behalve rond feestdagen en vakanties.
In dit kerkblad vindt u alle actuele informatie en ook de kerkdiensten van de Hervomde wijkgemeente BA (Immanuëlkerk) en zorgcentrum Borgstede.

lees meer »
 
Hart voor Barendrecht Hart voor Barendrecht

In Hart voor Barendrecht werken 10 kerken samen om meer te bereiken. Hart voor Barendrecht werkt door middel van projecten. Door samen te werken is het mogelijk om projecten te realiseren die kerken gemakkelijker samen kunnen doen dan op zichzelf.
De Stichting Hart voor Barendrecht is in 2006 opgericht. Stichting Hart voor Barendrecht heeft zowel hart voor kerken als hart voor Barendrecht. Hart voor Barendrecht heeft daarom projecten op missionair en sociaal/maatschappelijk gebied.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie maal per maand op dinsdagavond te beluisteren van 19.00 uur – 20.00uur bij de lokale omroep Exxact Barendrecht.
Het programma is te ontvangen op FM 106.4 in de ether en op 105.9 op de kabel en via internet op www.exxactfm.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het naluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl
Reacties op de uitzending, het aanleveren van thema’s en activiteiten via e-mail: radio@hartvoorbarendrecht.nl

 
lees meer »
 
Werkgroep Kerk en Israel - Barendrecht Werkgroep Kerk en Israel - Barendrecht

De PKN-werkgroep Kerk en Israël Barendrecht wil de belangstelling voor en de kennis van het Jodendom bevorderen.

lees meer »
 
Voedselbank Voedselbank


Lezers en gevers, werkenden en bidders van de Voedselbank
Nu de tweede golf van Corona echt een feit is geworden, hebben we toch een poging gedaan om het product van de maand op te starten in uw kerk.
Zeker komt er wat binnen, maar 30 mensen vullen natuurlijk niet die hoeveelheid voedsel in de kratten die voorheen wel het geval was.

 

lees meer »
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.