Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Actuele informatie Bethelkerk

Actuele informatie Bethelkerk

 

Algemene activiteiten vind u links onder HOME en rechts vind u (kort) NIEUWS

De Bethelkerk is ook op Facebook!
https://www.facebook.com/bethelkerkbarendrecht

 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Zondag 8 december 2019, 10:00 uur
2e Advent

Ds. H.J. Ketelaar

Zondag 15 december 2019, 10:00 uur
3e Advent

Ds. C. Romkes

Zondag 22 december 2019, 10:00 uur
4e Advent

Ds. H.J. Ketelaar

Dinsdag 24 december 2019, 19:00 uur
Kerstavond

Ds. H.J. Ketelaar
 
Agenda Bethelkerk Agenda Bethelkerk

December:
 
do 5 dec 09:30 u: Modern Bijbellezen ds Romkes
di 10 dec 10:00 u: Bijbelgespreksgroep ds. Ketelaar
  20:00 u: Kerk en Israël
di 17 dec 10:00 u: Koffieclub
wo 18 dec   Kerstfeest CBS De Ark
do 19 dec   Kerstfeest Schaepmanschool
 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten (1). Tweede advent
Op zondag 8 december is het de tweede zondag van advent. Het thema van het adventsproject 2019 in de Bethelkerk is ‘Kijk eens om je heen’. We lezen uit Micha 4 en deze zondag kijken we om ons heen naar mensen die blind zijn. Bovendien zal in deze dienst door één van de werkgroepen die voort zijn gekomen uit het waarderende gemeenteopbouwproject een korte presentatie worden gehouden (zie elders in Klankbord).

Kerkdiensten (2) Derde advent
Op zondag 15 december is het de derde advent en ga ik voor in de Dorpskerk. We lezen deze morgen uit Micha 6 en Mattheüs 11.

Doe mee met het gelegenheidsorkest!
Ook dit jaar werkt het gelegenheids-kerstorkest weer mee aan de kerkdienst op Eerste Kerstdag in de Bethelkerk. De eerste aanmeldingen zijn weer al binnen. Doe jij/ doet u ook (weer) mee? Speelt u/ speel je een instrument en heb je zin om mee te doen: Welkom! We oefenen op twee zondagen na de kerkdienst in de Bethelkerk en op eerste kerstdag oefenen we ook nog voor de dienst. Het is niet alleen leuk, het is ook nog gezellig! Opgave kan bij Karin Ketelaar: .
Repetitiedata: 8 en 15 december (na de kerkdienst) en op kerstmorgen 25 december (voor de dienst).


Kringen (1) Bijbelgespreksgroep
Op dinsdag 10 december komen we weer bij elkaar met de bijbelgespreksgroep. Thema: ‘Wijsheden voor op een tegeltje’ (Prediker 7). Wilt u een keer komen kijken? Welkom! We komen bij elkaar van 10.00 - 11.30 in de zaal in de Bethelkerk.

Kringen (2) Pastorale leeskring
En met de pastorale leeskring komen we op woensdag 11 december weer bij elkaar om 19.30 uur in Carnisse Haven.

Kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht
De komende weken is er volop gelegenheid om op verschillende manieren het kerstfeest in Barendrecht te vieren. Wat dacht u bijvoorbeeld van de kerstwandeling op 14 december? Leuk ook om met kinderen (of kleinkinderen!) te wandelen.

Gift
Ik heb tijdens mijn pastorale gesprekken een gift van 200 euro mogen ontvangen voor de initiatieven die voortkomen uit het project Waarderende gemeenteopbouw. Hartelijk dank hiervoor!

 
Hartelijke groet, ds Henk-Jan Ketelaar
 
Kijk eens om je heen... Kijk eens om je heen...
De kindernevendienst van de Bethelkerk werkt tijdens de adventstijd aan het thema “Kijk eens om je heen”. Centraal staan de lezingen van Micha. Hij kijkt om zich heen en vraagt zich af hoe je kunt verwachten dat het allemaal goed komt, wanneer het met iedereen slecht gaat. Met Micha samen kijken we tijdens de adventsperiode uit naar het licht dat het donker verjaagt. Hij vertelt ons dat God de wereld niet los laat. Mensen zijn alleen maar met zichzelf bezig en Micha ziet dat. Zijn hart is donker, maar wordt steeds lichter. Hij leert ons deze periode kijken naar de kleine initiatieven die er zijn.
Micha heeft oog voor de mensen om ons heen die niet mee kunnen komen. Ook in onze tijd zijn er mensen die we niet mogen vergeten. Micha laat zijn licht op deze mensen schijnen. Het thema sluit mooi aan bij het thema van waarderende gemeente opbouw: “
Ik zie je! Oog voor God en mensen”. Elke week kijken we samen met Micha goed om ons heen!
Kijkt u mee?


Ivm het project willen we u vragen om het product van de maand voor de voedselbank op 15 december mee te nemen naar uw zitplaats
 
Ik zie je! Ik zie je!
OOg voor God en mensen

De Bethelkerk zet vrijdagmorgen 20 december haar deuren open
Vanuit één van de werkgroepen Waarderende Gemeenteopbouw is het initiatief genomen om op vrijdagmorgen 20 december, koffie/thee aan te bieden in de kerk. Op die dag is het de weekmarkt voor het gemeentehuis en dan is een bezoek aan de markt met daarbij een bezoek aan de kerk voor een bakje koffie of thee een mooie combinatie. Gelegenheid om bij te praten is er volop. Nodig uw buren en kennissen uit om te komen. Wij willen dit doen van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Het is voor de eerste keer dat dit gebeurt en wij zien het als een experiment. Als dit slaagt, wil de werkgroep dit in 2020 elke vrijdag gaan doen. Maar daar zoeken wij vrijwilligers voor die het fijn vinden gastvrouw/gastheer te willen zijn voor die morgen.
U kunt zich daarvoor aanmelden bij:
Cobi Louws,
, T 0180 – 610868 of bij
Cees van den Berg,
, T 0180 – 619077.
 
Ook dat nog… Ook dat nog…
...Doe de lichten aan!
Doe de lichten aan
tegen alle duister in
Zet de lichten voor het raam
ga niet in het donker zitten
Wees zelf een lichtpunt
straal licht en interesse uit
Geef het licht de ruimte
tegen alle angst in
Verspreid het licht van de aandacht
breng hoop aan het licht ondanks alles.
Sluit de gordijnen niet
Open je voor elkaar.

Marinus van den Berg

 

Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
Tel. 622574
Email:
 
Bethel Bazar Bethel Bazar


Bethel Bazar met stoffen op Winterfeest! 
lees meer »
 
Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025 Werkgroep 100 jaar Bethelkerk 1925-2025
Een werkgroep van vier kerkleden is met instemming en steun van de twee wijkkerkenraden aan een immense taak begonnen: het beschrijven van de geschiedenis van de Bethelkerk. Het beslaat de periode van 1917 tot nu, maar vooral de 100 jaar waarin de Bethelkerk van 1925 tot 2025 als gebedshuis, vergaderruimte en gemeente-honk diende. In deze periode zoeken wij naar informatie en verhalen, foto’s, tekeningen en wat er nog meer moge zijn om de geschiedenis van de kerk te complementeren. Wij zoeken de hulp van…
  • Mensen die geïnterviewd willen worden over hun herinneringen aan de kerk;
  • Mensen die nog foto’s hebben van het interieur en exterieur van de kerk;
  • Mensen die foto’s hebben van verenigingen, koren, gespreksgroepen, kerkenraden, predikanten die de kerk hebben gediend, groepen ambtsdragers, alle andere groepsfoto’s.
  • Foto’s van uitstapjes, de Bethelbazar vanaf de eerste start.
  • Foto’s van veranderingen in de kerk maar ook aan de buitenkant.
  • Verhalen die ons terugbrengen in de tijd dat kerk een rol speelde in de 2e wereldoorlog.
  • Verhalen van gewone kerkleden, van organisten en kosters.
  • We willen lijsten maken van de Bethelpredikanten, de organisten, de kosters.
  • We zoeken foto’s voor fotogalerijen van deze mensen.
De werkgroep bestaat uit vier vaste leden: Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk. Heeft u iets meegemaakt? Leuk of niet leuk? Laat het weten! U kunt een van de vier leden bereiken: Hans Onderwater en Nico Berkhout voor verhalen en foto’s. Peter Groenveld en Leo van Wijk voor foto’s en andere illustraties, zoals schilderijen, borduurwerken en andere nijverheid door allerhande kerkelijke verenigingen. Help ons het eeuwfeest zo goed mogelijk voor te bereiden; alle hulp wordt in dank aanvaard. Het boek is onderdeel van een grotere herdenking van dit eeuwfeest. DOE MEE EN WEET U BETROKKEN BIJ UW EIGEN BETH-EL (Huis van God). Ter herinnering zult u zondags aankondigingen zien op de beamer en zullen er stukjes verschijnen in het zo fraai geworden Klankbord, in de plaatselijke, lokale en landelijke pers.

Alvast bedankt voor uw hulp!
Nico Berkhout, Peter Groenveld, Hans Onderwater en Leo van Wijk
Het centrale emailadres is:

 
 
Kinderhoek in de Bethelkerk Kinderhoek in de Bethelkerk
Sinds een aantal weken heeft u in de Bethelkerk, vooraan in de hoek, een groot whiteboard kunnen zien hangen. Het bord hangt inmiddels vol met foto’s van kinderen die op zondag zeer regelmatig in de Bethelkerk te vinden zijn, bij de tienertalk, de kindernevendienst of bij de kinderoppas.
Zoals u wellicht weet is het al jaren gebruikelijk om tijdens de paas- en kerstperiode het podium van de Bethelkerk te gebruiken voor attributen die tijdens deze feesten een grote rol spelen. Wij als kindernevendienstleiding kregen daar vaak positieve reacties op en dat was voor ons een aanleiding om na te denken over een permanente plek voor de kinderen.

Een zichtbare plek om de kinderen het gevoel te geven dat ze er helemaal bij horen. In de kinderhoek (die zich overigens nog aan het ontwikkelen is) hangen daarom foto’s van de kinderen uit de kerk. Zo zien zij concreet dat ze er helemaal bij horen en dat hun plek in de kerk er toe doet.
Ook zullen we de kinderhoek gebruiken om creaties door de kinderen tijdens de kindernevendienst gemaakt, op te hangen of neer te zetten.
Het podium zullen wij zeker blijven gebruiken voor de wat groter uitgewerkte projecten.
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.