Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Uit de wijkkerkenraad Uit de wijkkerkenraad
Als bezinningsonderwerp bespraken we hoe we kerk kunnen zijn na corona. Suggesties en ideeën worden de komende tijd verzameld en we gaan kijken wat bruikbaar is. We kijken daarbij niet alleen naar de diensten op zondag, maar uitdrukkelijk ook naar de doordeweekse activiteiten.

We hebben besloten dat gemeenteleden die geen internet hebben en die inmiddels een volledige coronavaccinatie hebben ondergaan, met inachtneming van de maatregelen, de kerkdienst in de kerk fysiek mogen bijwonen. Dit besluit geldt niet op zondag 25 april omdat die dienst bestemd is voor twee doopouderparen en (enkele van) hun familieleden.
Ook hebben we besloten dat, zolang er alleen sprake is van online-diensten, de aanvangstijd 10 uur blijft. Wanneer er weer sprake is van 30 personen (of meer…?) dan wordt de aanvangstijd 9.30 uur.

Zoals u weet wijzigt de aanvangstijd altijd met ingang van de eerste zondag in april en de eerste zondag van oktober. We horen daarover verschillende geluiden. De een wil er vanaf en de ander vindt het juist Bethelkerk-eigen om een beetje afwijkend te zijn.
In een gemeentevergadering, die hopelijk in het najaar kan worden gehouden, willen we het aan u als gemeente voorleggen om het hele jaar de dienst om 10 uur aan te laten vangen of om de huidige regeling van april t/m september om 9.30 uur en oktober t/m maart om 10 uur voort te zetten.

Vanuit de wijkraad Pastoraat wordt gemeld dat de Paaskrant goed ontvangen is. Vanuit de wijkraad Diaconie wordt gemeld dat de jaarlijkse diaconale actie loopt. De kerkrentmeester deelt het voorlopige resultaat van de actie Kerkbalans en geeft een toelichting op het Bethelkerkfonds en de stand van zaken tot nu toe.


De wijkraad Communicatie geeft aan dat de Bethelkerk-app goed in gebruik is en in een behoefte voorziet. Op dit moment hebben 157 gemeenteleden de app gedownload. De app kan ook op een tablet of de computer worden geïnstalleerd. (Wie hier behoefte aan heeft kan contact opnemen met Marco Kruit). Ook de uitzendingen via YouTube voorzien in een behoefte.
 
Jaap Nootenboom
Secretaris wijkkerkenraden Bethelkerk
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.