Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Uit de wijkkerkenraad Uit de wijkkerkenraad
Impressie van de vergadering van de wijkkerkenraden rond de Bethelkerk
Op 28 januari waren de wijkkerkenraden rond de Bethelkerk weer bijeen. In deze vergadering namen we afscheid van een aantal ambtsdragers maar gelukkig konden we ook weer nieuwe ambtsdragers in ons midden verwelkomen.
We spraken onder meer over de fusie van de wijkkerkenraden Noord en Zuid-West. We hebben het principebesluit genomen om per 1 januari 2021 formeel te gaan fuseren. We werken natuurlijk al een paar jaar alsof we één wijkkerkenraad zijn, maar we gaan dit jaar gebruiken om het op papier ook allemaal goed en formeel te regelen.
Zaken die we moeten regelen zijn onder andere de naamgeving van de nieuwe wijkkerkenraad en het schrijven van een beleidsplan. We nodigen u als gemeente in de loop van dit jaar uit om u hierover uit te spreken.
De werkgroep ‘Kleinere organisatie’ heeft haar onderzoeksrapport uitgebracht. Daarin pleit men om de huidige structuur met wijkkerkenraad en wijkraden/taakgroepen te handhaven. Wel geven ze aan te kijken of er uitbreiding nodig is van wijkraden/taakgroepen en naar de werkzaamheden die daar verricht worden. In wijkraden/taakgroepen kunnen ook niet-ambtsdragers zitting hebben. Voorts wordt gepleit om de ‘praktische zaken’ te behandelen in de wijkraden/taakgroepen en de ‘bestuurlijke zaken’ te laten behandelen door de wijkkerkenraad. Het stuk wordt nu eerst besproken in de diverse wijkraden en taakgroepen en in de kerkenraadsvergadering van maart willen we er een definitief besluit over nemen.
Verder spraken we over diverse reeds gestarte (en nog te starten) initiatieven naar aanleiding van het project Waarderende Gemeenteopbouw. Goed is het om te constateren dat het koffiedrinken op vrijdagmorgen lijkt aan te slaan.

 
Jaap Nootenboom
Secretaris wijkkerkenraden Bethelkerk
terug
 
 
 

Inloggen


 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.

LET OP: Wegens het besmettingsrisico van het corona virus gaan alle activiteiten tot 1 juni 2020 niet door.
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.