Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten (1) 28 juni: “Heeft God humor?”
De komende tijd ben ik van plan om af en toe een themadienst over een bepaald onderwerp of een bepaalde vraag te houden. Op 28 juni staan we stil bij de vraag:Heeft God humor?” Te volgen via het Youtube-kanaal om 9.30 uur in de Bethelkerk.

Kerkdiensten (2) Doopdienst: “Vrienden voor het leven!”
De landelijke kerk heeft aangegeven dat er vanaf 1 juli weer kerkdiensten met honderd aanwezigen mogelijk zullen zijn.In de Bethelkerk willen we beginnen om de kinderen en jonge gezinnen te uitnodigen voor een kinder- / gezinsdienst op 5 juli.
Zo kunnen we de kindernevendienst gelegenheid geven afscheidte nemen van de kinderen die in groep 8 zitten en bovendien zullen er in deze dienst twee kinderen gedoopt worden. Daarnaast maken een aantal kinderen de overstap van de kindernevendienst naar de tienertalk. Om deze dienst bij te kunnen wonen moet u van tevoren reserveren: Zie het artikel van onze ouderling-kerkrentmeester Hans Hertog. De hele dienst zal voor kinderen zal zijn. De dienst zal over vriendschap gaan (zie ook de meditatie van dit Klankbord) en heeft als thema: “
Vrienden voor het leven!”. Als voorbereidingscommissie hebben we twee vragen aan u:

Stuurt u (1) een mailtje naar de doopouders en (2) goede wensen voor de kinderen van groep 8?
Het is vanwege de corona-maatregelen voor gemeenteleden niet mogelijk om na de doopdienst de doopouders persoonlijk te feliciteren. Dat ervaren we als een groot gemis. Daarom aan u de vraag: Wilt u de doopouders uw felicitatie op een andere manier kenbaar maken? Dat kan door hen een mailtje te sturen of een appje of een kaartje. U kunt ook mij e-mailen (hjketelaar@icloud.com) of appen (06-27171604). Dan stuur ik de berichten door.
En als u toch bezig bent: We vinden het ook fijn om goede wensen te ontvangen voor de kinderen die deze zomer de overstap maken van de kindernevendienst naar de tienertalk. Uw goede wensen voor hen mag u sturen naar de leiding van de kindernevendienst: Marjolein Langerak (
m.langerak66@outlook.com) en Annelies van der Sluijs (avandersluijs@upcmail.nl) Erg leuk als u meedoet!

Kerkdiensten (3) 12 juli: “Oer”
Op 12 juli zal de (thema)dienst gaan over het boekje “Oer” dat onlangs is uitgekomen. Een dienst over schepping en evolutie en het minuscule deeltje Proton dat ons meeneemt op een duizelingwekkende reis door de tijd. Ook bij deze dienst zijn honderd mensen welkom! Meld u aan (zie bericht verderop)!

Afscheid collega Stam
We nemen als Protestantse Gemeente Barendrecht, en dan met name de Protestantse wijkgemeente Dorpskerk, deze weken afscheid van collega Jan Willem Stam. We zijn dankbaar voor de goede samenwerking van de afgelopen jaren. We vinden het jammer dat hij vertrekt maar gunnen hem natuurlijk een mooie nieuwe start. Het is goed om als predikant met zekere regelmaat van plaats te wisselen al ben ik daar zelf niet het goede voorbeeld van. Vanuit de Bethelkerk wensen we Jan Willem samen met Martine en de kinderen veel zegen en alle goeds in Woerden!
 
Hartelijke groet, ds Henk-Jan Ketelaar
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.

LET OP: Wegens het besmettingsrisico van het corona virus gaan alle activiteiten tot 1 juni 2020 niet door.
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.