Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Van de dominee... Van de dominee...

Kerkdiensten (1): Alleen online
Het was best een lastige beslissing, zeker ook met de kerstdagen in het vooruitzicht, maar het wijkmoderamen heeft besloten om de kerkdiensten tot en met zondag 17 januari alleen online uit te zenden zonder aanwezige gemeenteleden. Ondanks dat het protocol voor kerkbezoek van de landelijke Protestantse Kerk niet is gewijzigd, ligt er een ‘zeer dringend beroep’ van de minister van Justitie en Veiligheid om kerkdiensten zoveel mogelijk digitaal te organiseren. Op 22 december werd dit ook nog bekrachtigd door een brief van burgemeester van Belzen. Kortom: we mogen met 30 personen in de kerkdienst organiseren (juridisch), maar we hebben besloten (moreel appel) om dit niet te doen.

Kerkdiensten (2) Top2000-dienst ‘Turn Turn Turn’ op 10 januari
Dit jaar is er geen Top2000 dienst met een volle kerk mogelijk. En toch willen we als commissie die de Top-2000 diensten organiseert ook tijdens de lock-down een dienst houden waarin er verbanden worden gelegd tussen nummers en/of artiesten uit de Top2000 en het evangelie. Op zondag 10 januari willen we daarom met elkaar stil staan bij de hoop die het nieuwe jaar geeft. Zangeres Kim Beekman, die aan alle vorige vier edities van de Top-2000 heeft meegedaan zal weer aan de dienst meewerken. Afgelopen jaar heeft u haar ook in het tv-programma Hit The Road kunnen zien optreden. En ook de band van Jan van der Graaff en Paul van der Schoor, die ook tijdens de startdienst speelde, zal in de dienst te horen zijn. We lezen Prediker 3, en horen het nummer “Turn, turn, turn”, wat bijna een letterlijke weergave van deze Bijbeltekst heeft. U en jij zijn van harte welkom, online, om 10.00 uur via het YouTube-kanaal van de Bethelkerk.

Kerkdiensten (3) Geen afscheid- en bevestiging ambtsdragers
Ook op 10 januari stond de afscheids- en bevestigingsdienst van nieuwe ambtsdragers op het rooster. Op dit moment zijn er geen ambtsdragers die afscheid nemen: een heel aantal mensen heeft voor een jaar verlengd, waar we erg dankbaar voor zijn. De andere kant is dat we op het moment dat ik dit schrijf ook geen nieuwe ambtsdragers hebben voor de kerkenraad, wat eigenlijk wel nodig is. Maar hopelijk denkt u mee en ondersteunt u de kerkenraad hierin!

Vrije dag: maandag
Af en toe is het goed om je manier van werken te evalueren. De afgelopen tijd heb ik dit gedaan en dit heeft er onder  andere in geresulteerd dat ik vanaf 2021 de maandag als vaste vrije dag wil gaan aanhouden. Het weekend is toch vaak werktijd voor een dominee omdat er in een vrijwilligersorganisatie zoals de kerk ook in het weekend veel berichten en telefoontjes nodig zijn. Toch is het ook goed om even een dagje offline te kunnen gaan. Natuurlijk mag u bij dringende zaken op maandag altijd bellen, maar appjes, mailtjes en Facebookberichten etc. worden even een dagje niet gelezen.
Ds. Henk-Jan Ketelaar
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.