Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten (1): Avondmaal op 19 mei
Op zondag 19 mei vieren met elkaar het avondmaal in de Bethelkerk.

Kerkdiensten (2) 19 mei: Johnny Cashdienst
Op zondagmiddag 19 mei wordt er in de Dorpskerk om 15.30 uur een Johnny Cashdienst gehouden. U kunt het een beetje zien als een uitbreiding van de Top2000 diensten die we al een tijdje in Barendrecht houden maar nu met alleen muziek van Johnny Cash.
“Cash was net zo menselijk als wij allemaal. Met zijn schaduw- en zijn lichtzijde. En daartussen heeft hij altijd gezocht naar het mooie leven en het geloof” aldus collega dominee Piet van Die uit Papendrecht die in de dienst zal voorgaan. En er is livemuziek van Cashflow 3. Thema: ‘Let op, breekbaar!’
Van harte aanbevolen!

Gesprekken over het project ‘Ik zie je! Oog voor God en mensen’
De afgelopen weken zijn er verschillende gesprekken geweest waarin groepen met elkaar hebben gedroomd / visie gemaakt over de kerk van de toekomst. Meer werken vanuit doelgroepen, we willen een gemeenschap zijn die zoekt naar God en dat als basis neemt voor ons kerkzijn, kerkdiensten met eigentijds woordgebruik en -muziek, veel ruimte voor ontmoeting: dat zijn een paar van de uitkomsten van de gesprekken. Het waren bij vlagen sprankelende en prikkelende ontmoetingen die naar meer smaken! Op dit moment gaan we als werkgroep de dromen op zo’n manier beschrijven dat deze ons als gemeente uitdagen om er mee aan de slag te gaan. Voor de zomer gaan we met de wijkkerkenraden overleggen of deze dromen inderdaad het uitgangspunt voor nieuw beleid zullen zijn. En na de zomer gaan we met zoveel mogelijk mensen in gesprek om onze verhalen, dromen en verlangen op en zo goed mogelijke manier vorm te geven. Het vergt dus even geduld maar dat heeft vooral te maken met de grondige manier waarop we dit proces met elkaar willen doorlopen.

Startzondag 8 september Bethelkerk
Had ik al geschreven dat de startzondag dit jaar doorgaat? Op zondag 8 september met medewerking van het kinderkoor Amazing Kids & Teens, de kindernevendiensten en pater Chima Ayaeze en ikzelf als voorgangers. Locatie is dit jaar voor het eerst niet in de sporthal maar in de Bethelkerk. ‘Save the date’ zeggen we dan tegenwoordig.

Twee dominees Ketelaar in de Protestantse Kerk Nederland.
Leuk om te vermelden vind ik dat mijn zus Saskia is beroepen door de Protestante Gemeente van Hoek in Zeeuws-Vlaanderen. Eerder was zij predikant in België (Aalst en Geraardsbergen) en ze heeft een tijdje in het godsdienstonderwijs gewerkt. Die laatste baan gaat ze nu combineren met een parttime predikantschap in Hoek. Ze heeft haar meisjesnaam aangehouden (gebruikelijk in België) en daarom lopen er voortaan twee dominees Ketelaar rond in de PKN.
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.