Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Van de dominee... Van de dominee...

In het Klankbord doen wij bericht van het Wel en Wee van leden van onze wijkgemeente. Om privacyredenen kunnen we dat hier op de website niet doen.
We dragen alle genoemden en niet genoemden in onze gebeden op aan Hem die een Heelmeester voor alle (ge)wonden wil zijn en we leven mee met allen die in onzekerheid of in zorgen zijn over onderzoeken en/of in afwachting van uitslagen. Tevens denken we aan hen die als mantelzorger de zorg hebben voor een ander. Intussen komen we op verzoek of bij gelegenheid graag even bij u, bij jou, om het hoekje kijken!

Op zondag 5 mei staat als Evangelielezing Johannes 15: 9-17 op het rooster. Nu weet ik niet of het rooster gevolgd zal worden op deze zondag waarop ds. Jan Steyn als predikant aan de gemeente verbonden wordt, maar het bevat wel een passend woord om richting te geven aan het ambtswerk van een predikant. In vers 16 wordt het ‘uitgekozen zijn door Jezus Christus’ niet louter als een privilege gepresenteerd, maar als een opdracht, namelijk om ‘op weg te gaan en vrucht te dragen’. Daarbij is ‘op weg gaan’ in het Evangelie steeds weer de beweging om missionair te zijn en ‘vrucht dragen’ is het blijven in de liefde van Jezus door elkaar lief te hebben, zoals Hij ons heeft liefgehad. Laten we bidden dat de missionaire opdracht van ds. Steyn in Barendrecht veel vrucht zal dragen in het bouwen van een gemeente die liefheeft. Met de woorden van Lied 838: 4:

Wij danken U, o liefde groot,
dat Christus is gekomen.
Wij hebben in zijn stervensnood
uw diepste woord vernomen.
Nog klinkt dat woord; het spreekt met macht
en het wordt overal volbracht
waar liefde wordt gegeven,
wij uit uw liefde leven

Een hartelijke en dankbare Paastijdgroet voor u en jullie allen, en een mooie tijd om toe te leven naar de verbintenisdienst met ds. Jan Steyn op 5 mei toegewenst,

Een hartelijke en dankbare Paastijdgroet voor u en jullie allen,
ds. Peter Nagel en ds. Jaap van Rootselaar

 

terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.