Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Van de dominee... Van de dominee...

Kerkdiensten (1) zondag 22 mei: Migrantenviering
Zondagmiddag 22 mei zal er voor de tweede keer een dienst vanen voor migranten zijn. De eerste dienst in september was bijzonder fijn en verbindend en daar hopen we in deze tweede viering opnieuw op! En hoop: dat is ook het thema van de viering: Slechts een klein beetje hoop is voldoende om liefde te laten ontluiken. De viering wordt voorbereid samen met een aantal christenen met een migratie achtergrond en samen met pater Urbanus Kioko van de Augustinusparochie zal ik in de viering voorgaan.

Kerkdiensten (2) Popdienst op 29 mei
Op zondagmiddag 29 mei organiseert de Top2000-commissie een popdienst met als thema “Stairway to Heaven”. Ds. Fred Omvlee (bekend van de Elvis-diensten) en ds. Piet van Die (bekend van o.a. de Johnny Cash diensten) zullen in de dienst voorgaan. En er is live muziek van Rising Clouds. Welkom in de Bethelkerk om 15.30 uur!

Kerkdiensten (3) Pinksteren op 5 juni
Op zondag 5 juni is het Pinksteren. Collega ds. Jaap van Rootselaar zal voorgaan in de dienst in de Bethelkerk deze ochtend. Zelf ben ik uitgenodigd om in Etten-Leur het 50 jarige bestaan van de Protestantse Gemeente de Baai te komen vieren waar ik straks aan verbonden zal zijn. Ja, ik weet het, de Bethelkerk zal straks honderd jaar bestaan dus wat betreft is de gemeente in  EttenLeur nog een ‘jonkie’ maar bijzonder is wel dat ze indertijd al helemaal Samen op Weg zijn gegaan als tweede gemeente  van Nederland. Ik stel het erg op prijs dat dit door collega van Rootselaar en het wijkmoderamen mogelijk is gemaakt want het is voor mij een unieke manier om de gemeente alvast een beetje te leren kennen.
Hartelijke groet!
Ds. Henk-Jan Ketelaar
 
Al met al
Midden in een donkere en nog altijd door oorlogsgeweld bedreigde wereld gaan we het slotfeest van de ‘de allerlangste adem’ vieren: Pinksteren! Gods heilige geestkracht die uitwaait in vele tongen en talen over de volkerenwereld. Zijn Adem van  allesgevende liefde en hartverwarmend omzien die in Christus sterker bleek dan het donkerste donker: troostend en bezielend gaat zij ons voor in een nieuw begin van leven. Liederen daarbij, oude en nieuwe, zijn er vele: eerder noemde ik al: ’Zolang wij ademhalen’ lied 657 en het vrolijke ‘Als de wind waait met vlagen’, lied 700 en bij de vreugde(dans) om het nieuwe leven in Christus het prachtige lied 706. En wellicht kan in de Pinkster-morgendienst het gebeds-Lied 692b van Marijke de Bruijne met een eenvoudige melodie van Wybe Kooijmans ons gebed om de Heilige Geest zijn (zie hieronder).

Goede en gezegende vieringen en dagen wens ik u en jou toe,
Een hartelijke Pinkstergroet,
Een hartelijk groet,
ds. Jaap van Rootselaar
 
Lied 692b
1 Wij wachten op de Geest beloofd
de Geest van kennis, hulp en troost.
Kom Geest van God, daal in ons neer.
Strofe:
Wij wachten op de Heil’ge Geest,
als wind die waait waarheen zij wil,
die komt en gaat en ons vervult.
Kom Geest van God waai alles schoon.


2 Wij wachten op de Heil’ge Geest
als krachtig, dansend vlammenspel
dat loutert, reinigt en herschept.
Kom Geest van God en vuur ons aan.

8 Wij wachten op de Heil’ge Geest
als adem van het leven zelf
die dode stof tot leven brengt.
Kom Geest van God, blaas leven in.
Refrein:
Wij wachten op de Geest beloofd
de Geest van kennis, hulp en troost.
Kom Geest van God, daal in ons neer.

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.