Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Van de dominee...

Van de dominee...

Kerkdiensten (1) Startzondag op 8 september in de Bethelkerk om 10.00 uur.
De Augustinusparochie, Carnisse Haven, de Dorpskerk en de Bethelkerk vieren ook dit jaar weer samen de start van het nieuwe kerkelijke seizoen. Het thema van de dienst is ‘Een goed verhaal’: we willen goede verhalen met elkaar delen, uit de bijbel maar ook onze eigen levensverhalen. Mensen zullen iets van hun goede verhalen met ons delen, waaronder verschillende mensen die actief zijn in het Platform Vluchtelingen. Het kinderkoor “Amazing Kids & Teens” komt zingen en neem je telefoon ook mee. Na afloop drinken we met elkaar koffie en thee op de parkeerplaats van de kerk en er zal iets lekker voor bij de koffie uit de streek uit de verschillende windstreken waaronder Eritrese lekkernijen, Zeeuwse bolussen en wellicht Bossche bollen. Neem gerust ook iets mee uit de streek waar u vandaan komt. De dienst is voorbereid door leden van deelnemende kerken, organist is Sander van der Kaaij en voorgangers zijn pater Chima Ayeze en ikzelf. Alle reden dus om op 8 september naar de Bethelkerk te komen.

Kerkdiensten (2): Avondmaalsdienst op zondag 15 september
Op zondag 15 september vieren we als gemeente met elkaar het avondmaal. Ook staan we stil bij het project ‘Ik zie je! Oog voor God en mensen’ (zie hieronder).

Kerkdiensten (3): Vieringen in het kader van ‘Ik zie je! Oog voor God en mensen’
In september zullen een aantal kerkdiensten in de Bethelkerk in het thema staan van het Waarderende Gemeenteopbouwproject ‘Ik zie je! Oog voor God en mensen’. De afgelopen perioden zijn er een heel aantal avonden georganiseerd waarin we als gemeente met elkaar goede ervaringen in de kerk hebben gedeeld en waarin we hebben gedroomd hoe de Bethelkerk er in de toekomst uit zou kunnen komen te zien. Nu zijn we op het punt gekomen om te kijken op welke manier we onze dromen in de praktijk kunnen brengen.
Op zondag 6 oktober zullen we na de kerkdienst met elkaar gaan praten over deze vernieuwingsfase. In de aanloop daar naar toe gaan de kerkdiensten in september over de 6 deelgebieden van het project.

Op zondag 1 september ging het over de twee eerste thema’s:
1. Groeien in relatie met God
2. Groeien in relatie met elkaar

Op zondag 15 september (09.30 uur, avondmaalsdienst) zal het gaan over:
3. Groeien in relatie met anderen
4. De kerkdienst: Met elkaar geloof en leven vieren.

Op zondag 29 september (bevestigingsdienst ouderling)
5. De Bethelkerk als ontmoetingsplaats
6. Besturen in de toekomst: een kleinere organisatie
 
En op zondag 6 oktober volgt dan na een korte kerkdienst (10.00 uur) een gemeentegesprek waarin we met elkaar spreken over de vernieuwingsfase. Aansluitend is er (voor wie dat wil) de gelegenheid om samen te picknicken!

Kringen (1): Bijbelgespreksgroep
Op dinsdag 10 september komen we weer voor de eerste keer bij elkaar met de bijbelgespreksgroep. Het eerste halfjaar van de bijbelgespreksgroep zullen we zijn woorden van wijsheid (Prediker behoort bij de wijsheidsliteratuur) met elkaar gaan lezen. We doen dit steeds op de tweede dinsdag van de maand om 10.00 uur in de Bethelkerk. Nieuwe mensen zijn altijd welkom: kom vrijblijvend een keertje kijken! De data in de eerste helft van het jaar zijn 10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december en 14 januari.

Kringen (2) Rouwgespreksgroep / pastorale leeskring
En een aankondiging: Bij voldoende aanmeldingen zal er in het najaar een pastorale leeskring starten rond het boekje Verdriet is een werkwoord, van Margriet van der Kooi. Er zijn al een aantal aanmeldingen, maar er is nog plek voor meer mensen. Over de inhoud: Er is verdriet dat nooit over gaat. Het lijkt soms als een doolhof, je komt er niet uit. Margriet van der Kooi gebruikt het beeld van een wenteltrap. Antwoord geven aan je verdriet is een soort wenteltrap. Telkens kom je het weer tegen, maar dan toch weer uit een ander perspectief.
Het is een boek dat uitnodigt om eigen ervaringen te delen.
U wordt gevraagd om voorafgaand aan de bijeenkomst thuisalvast een deel van het boekje te lezen.
Deze bijeenkomsten zullen met een tussenruimte van meestal twee weken plaatsvinden in ‘Carnisse Haven’(Noordersingel 30) van 19.30 tot 21.30 uur.
De data zijn 13 november, 27 november, 11 december, 8 januari, 22 januari en 5 februari. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.
Graag opgave bij ds. Henk- Jan Ketelaar of mw. Anne-Mieke van Oost.
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.