Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Oogstcollecte 2020: Houd moed. Heb lief. Oogstcollecte 2020: Houd moed. Heb lief.

Het coronavirus is zich op dit moment opnieuw enorm aan het verspreiden. Mensen worden ziek en komen te overlijden. Ook eenzaamheidsgevoelens maken mensen letterlijk ziek, zorgpersoneel staat onder druk, bedrijven gaan failliet en het is lastig om in te schatten waar dit ons allemaal gaat brengen. Moeten we de oogstcollecte wel houden dit jaar? Het is moraliserend om te zeggen: ‘Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn’. Zo werkt het in het leven niet. Dankbaarheid kan niet een van boven opgelegde norm zijn. Is het nu niet eerder een tijd van klagen dan van dankbaarheid? Ik was de afgelopen tijd onder de indruk van het verhaal van de christelijke Armeens-Nederlandse spoedeisende hulparts Gor Khatchikyan. Hij zei in een praatprogramma op tv: ‘Het virus is niet sterker dan mijn collega’s. We gaan dit virus met elkaar verslaan en er komt een tijd na corona’. Het is zo belangrijk om dat  perspectief voor ogen te houden en ‘hoop’ een plek in je leven geven. Als je er over nadenkt is er ook nu reden voor dankbaarheid: Zorgpersoneel dat de schouders er weer onder zet, winkels die zelfs onze irrationele hamsterwoede aankunnen, mensen die juist nu extra naar elkaar omzien. Ook tijdens de corona-crisis blijkt dat niet egoïsme mensen voortdrijft maar de hang naar saamhorigheid en van betekenis zijn. En in de kerk proberen we creatief verbonden te blijven met elkaar en met een zekere onverstoorbaarheid God de lof te brengen onder het motto: Houd moed! Heb lief! Op die manier wordt dankbaarheid een soort motor waardoor je volhoudt. Doet u ook mee?
 
ds. Henk-Jan Ketelaar

De opbrengst van deze actie vormt een (noodzakelijke) aanvulling op de jaarlijkse kerkelijke bijdragen. Het is dus uw extra gift voor al ons kerkenwerk. De leden van onze gemeente van wie het e-mailadres in onze administratie bekend is, worden voor deze actie digitaal benaderd. Op 4 november j.l. is een e-mail verstuurd met de bovenstaande tekst van ds. Ketelaar. Met een link wordt men doorgeleid naar de betaalomgeving van  i-DEAL. Er is keuze uit een aantal vaste bedragen, maar ook een vrij bedrag van uw eigen keuze is mogelijk.
De overige gemeenteleden krijgen, net als in voorgaande jaren, een dezer dagen een
actie-envelop thuis bezorgd. U kunt gebruik maken van de bijgesloten acceptgiro. Natuurlijk kunt u ook op uw eigen wijze uw gift overschrijven. Doet u dit dan wel a.u.b. naar bankrekening NL35 INGB 0002614704 t.n.v. CvK Prot Gem Barendrecht, onder vermelding van het op de acceptgiro vermelde betalingskenmerk. Hartelijk dank!
p.s. In de diensten van oogstzondag 8 november a.s. wordt er
niet gecollecteerd voor de oogstcollecte.
 
College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente te Barendrecht
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.