Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Kerkbalans Kerkbalans
 
  1. Bezorging van de kerkbalansenvelop aan huis
Een groot aantal vrijwilligers (“lopers”) gaat vanaf zaterdag 18 januari op pad om hun (door overgang op digitaal, slinkende) stapeltjes enveloppen te bezorgen. In de week van 27 – 31 januari zullen de antwoordenveloppen met daarin het toezeggingsformulier weer worden opgehaald. Misschien maken de lopers zelf eigen afspraken, maar wilt u ook zelf zorgen voor een snelle afhandeling? Zo kost het onze lopers de minste tijd. Dat is belangrijk, want het is voor hen ieder jaar weer een flinke klus. Een klus die vanaf vorig jaar gelukkig wat kleiner is gemaakt door onze nieuwe manier van actievoeren: digitaal, dus via de mailbox.
 
  1. Digitale toezending van het toezeggingsformulier
Op 4 januari j.l. wordt/is aan circa 1100 adressen een e-mail toegestuurd. Op die e-mail staat een link naar het eigen digitale invulformulier. Alleen de vorm verschilt met die van de papieren versie, de inhoud blijft uiteraard dezelfde. Gevraagd wordt in te vullen: het bedrag van de bijdrage, de betaalwijze en de maand(en) waarin de bijdrage of de termijnen worden betaald.
Wij stellen het erg op prijs als u kiest voor de betaalwijze incasso. De verwerking in onze administratie vereenvoudigt de werkzaamheden aanzienlijk en de hoge kosten van de actie (druk- en bankkosten) worden voor het overgrote deel vermeden. Met uw toestemming zorgt de kerk zorgt voor automatische  afschrijving in 2020. Eenmalig of verdeeld over meerdere of alle maanden. U legt zich uitsluitend vast voor 2020. In 2021 beslist u weer opnieuw over de betaalwijze.
Daarnaast blijft de mogelijkheid van de eigen (periodieke) overschrijving.

Doet u dit jaar nog niet mee met digitaal toezeggen?
Dan is het volgende erg belangrijk!
Wegens de vele positieve ervaringen die wij vorig jaar van de digitale deelnemers hebben ontvangen, en een verdere verlichting van de taak van de lopers, willen we voor de volgende actie kerkbalans, dus die in 2021, de omvang van de digitale groep graag opnieuw flink uitbreiden.
Dat kan heel eenvoudig: het enige dat u hoeft te doen is niet vergeten om op het papieren toezeggingsformulier ook de laatste vraag – vlak boven de ondertekening - in te vullen, en die luidt:
wilt u volgend jaar uw toezegging digitaal (via internet) doen? JA / NEE
Omcirkel “JA” en vul daarnaast uw e-mailadres in (of controleer of het daar afgedrukte e-mailadres correct is; zo niet pas het aan). Wilt u dit vooral niet vergeten in te vullen? Wij zijn u daarvoor zeer erkentelijk.
Mocht digitale afhandeling voor u problematisch zijn (u heeft geen computer of u kunt er niet mee overweg), zodat u zich niet kunt of wilt aanmelden voor digitale deelname volgend jaar, dan is dat uiteraard geen probleem. Wij bezorgen ook volgend jaar gewoon weer de kerkbalansenvelop.

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met mij op; tel. 010-5913849 ; e-mail
Hartelijke groet, namens het College van Kerkrentmeesters,
Aad Boers (Administratie van de financiële acties)
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.