Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 14 juni 2020 Liturgische bloemschikking 14 juni 2020In deze dienst wordt Bas Nootenboom bevestigd tot ouderling en voorzitter van onze wijkkerkenraad. De basis van de schikking is een taxus, die wordt beschouwd als een levensboom omdat hij oeroud kan worden. Daarom staat de houtstronk symbool voor de kracht van Gods gemeente. De leiding van de Heilige Geest is verbeeld in de liturgische kleur rood en het gipskruid. De rode rozen staan voor vertrouwelijkheid (‘sub rosa’) en voor de liefde waarmee we elkaar willen omringen. De vrouwenmantel is als een warme mantel van de gemeente. De altijdgroene klimop en laurier staan voor Gods trouw en voor wijsheid. Wij mogen gezien worden door het licht dat de kaars verspreidt. De tak van de walnotenboom verwijst naar de naam van de nieuwe ouderling en de hamer is een teken van zijn bijzondere opdracht in onze wijkgemeente.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.

LET OP: Wegens het besmettingsrisico van het corona virus gaan alle activiteiten tot 1 juni 2020 niet door.
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.