Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Bethelkerk app Bethelkerk app
Sinds zondag 24 januari 2021 is de Bethelkerk App live. Na de spontane reclame door ds. Henk-Jan Ketelaar tijdens de online kerkdienst is het aantal aanmeldingen om de App te gebruiken enorm toegenomen.
Maar, even terug… Waarom een App?

Sinds begin maart 2020, na de uitbraak van het corona virus, zijn we er achter gekomen dat de informatie voorziening in- en om de Bethelkerk vooral gericht is op het Klankbord. Natuurlijk zijn er diverse WhatsApp-groepen, maar om de gemeente te bereiken is Klankbord hét medium. Tot nu!
Klankbord is als de krant. Er is altijd enige vertraging in de actualiteit. Als de inkt net droog is, bestaat de kans dat het nieuws al achterhaald is. Voor verdieping en achtergrondverhalen is Klankbord het aangewezen medium binnen onze gemeente. Maar voor actuele zaken is het niet snel genoeg. Dat hebben we in de afgelopen maanden gemerkt met de wijzigingen rond de erediensten. Hoe kun je snel communiceren dat er bijvoorbeeld: ‘niet meer gezongen mag worden’ tijdens de kerkdienst, of dat er ‘helaas geen gemeenteleden aanwezig kunnen zijn’.

Daarom is onderzocht of een App voor de Bethelkerk hier een oplossing voor zou kunnen zijn. Een App vóór en dóór gemeenteleden van de Bethelkerk, op
uw smartphone of op uw tablet (iPad).
De kerkenraad is in zee gegaan met de App maker Donkey Mobile. Deze wordt door de PKN aangeraden en voldoet aan de eisen die de wet op de privacy (AVG) daaraan stelt. Hoe dit is vormgegeven is door ons nagekeken en goed bevonden.

Het mooie van de App is dat iedereen die de App gebruikt en is toegelaten, berichten kan plaatsen in de App. Dat kan in de hele ‘gemeente’ of in een groep. Informatie in een groep geplaatst is niet zichtbaar voor mensen die geen deel uitmaken van die groep. Of je toegang krijgt tot een groep wordt door de beheerder geregeld, dit kun je aan hem of haar vragen.
Om nu te voorkomen dat er vreemden in de App komen, is het toegangsbeleid vrij strikt. Bij aanmelding wordt gevraagd om naam, voornaam en je email adres. Ook wordt gevraagd om een profelfoto. Afkortingen of nepnamen worden niet toegelaten. Ook de foto moet echt een foto van de aanmelder zijn, zodat we weten dat degene die zich aanmeldt ook echt degene is die zegt dat hij of zij is. Het gebruik van de App is dan ook alleen mogelijk met een bevestigd account.
De App beheerders zijn op dit moment Hans Hertog, Leen Pot, Matthijs Westerdijk en Marco Kruit.


Mocht u vragen hebben over het gebruik van de App, dan kunt u op de website van de ontwikkelaar: https://donkeymobile.app/ handleidingen vinden. Anders kunt u de vraag ook stellen aan een van de App beheerders, te vinden in de ‘gemeente’ lijst, onderaan de App.
Nu even praktisch:
Het gebruik van de App is primair alleen voor mensen die een relatie hebben mét, of werkzaam zijn in- en om de Bethelkerk gemeente.
Aanmelden mét voornaam én achternaam én een uniek email adres. Aanmelden met een herkenbare portret foto.
De App is te vinden in de Apple App-store en de Google Play-store; het is te vinden door te zoeken op: ‘
Bethelkerk Barendrecht’.
Het door Jorg Pot ontworpen icoon dat bij onze App hoort is deze grafsche weergave van de Bethelkerk.

Namens de App beheerders een hartelijke groet,
Marco Kruit

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.