Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Uit de wijkkerkenraad Uit de wijkkerkenraad
Na de opening door voorzitter Leo van Gelder spraken we over hoe we de afgelopen 1,5 jaar hebben ervaren op zowel persoonlijk als kerkelijk vlak. Gelukkig zijn de meeste kerkenraadsleden goed de tijd doorgekomen en is hen ernstig leed bespaard gebleven. Genoemd werden o.a. het gemis aan contacten, bezoek in de wijk, het niet zingen, de afstand tot elkaar. Moeilijk werd het gevonden dat men bij een overlijden onvoldoende mee kon leven met de nabestaanden.
Een aantal mensen heeft het wandelen ontdekt en zo gemerkt dat er best mooie plekken zijn in Nederland. Blij was men met de online-diensten, de predikanten en de zangers en organisten. De uitzendingen via YouTube voorzien in een behoefte, ook na Corona. Ook een artikel uit Trouw dat de kerken in de coronatijd kwetsbaren in de steek hebben gelaten kwam aan de orde. De kerkenraadsleden herkenden zich niet in de in de krant geuite kritiek.
Begin vorig jaar lag er een concept van een beleidsplan voor. De komende tijd gaan we kijken of hetgeen daarin staat geactiveerd kan gaan worden. De diverse groepen worden weer bijelkaar geroepen. In september kijken we welke groepen zijn geactiveerd en of we met dit beleidsplan doorgaan of dat er toch nog zaken herschreven moeten worden.
Het koffiedrinken op vrijdagochtend en de verjaardagsvieringen zullen in ieder geval weer opgepakt worden.
Vanuit de wijkraad Pastoraat werd gemeld dat de sectieoverleggen weer gestart zullen worden. Ook is er gesproken over het weer opstarten van de groothuisbezoeken. De wijkraad Diaconie meldt leuke reacties naar aanleiding van de actie voor de eindexamenkandidaten. De actie vakantiegroet is zo succesvol dat adressen nog een keer kunnen worden uitgegeven.
De predikanten deden verslag van hun werkzaamheden en de komende bijzondere diensten.
We bespraken het verzoek van Hart voor Barendrecht om met statushouders maaltijden te koken/bereiden. De komende tijd zal blijken of de keuken van de Bethelkerk daarvoor al dan niet geschikt is.
Bij de rondvraag kwam de vraag naar voren of het mogelijk is de autodienst weer op te starten. Er zal daarom gekeken worden of de vrijwilligers hiertoe weer bereid zijn.
De volgende kerkenraadsvergadering zal zijn op 29 september 2021
.
 
Jaap Nootenboom
Secretaris wijkkerkenraden Bethelkerk
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.