Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Programma Programma

‘Buitenhaven’: wandelend een tekst bespreken
Op donderdag 20 juni 2024 organiseert Vorming & Toerusting een ‘Buitenhaven’-wandeling. Al lopend door de Zuidpolder denken we in tweetallen na en praten over een korte (bijbel)tekst. Een soort informele ‘bijbelstudie’ in de buitenlucht. We verzamelen vanaf 19.15 uur op de parkeerplaats van de Zuidpolder (vlakbij theehuis Polderzicht) en daar krijg je de tekst. Vanaf 19.30 uur gaan we wandelen. Na een klein uurtje sluiten we samen af. Doe je mee?
Voor meer informatie: Petra Teunissen, tel. 06-41666977,
pteunissen01@gmail.com

BOEKBESPREKING: “DE NAMIDDAG VAN HET CHRISTENDOM”; (2023)
Woensdag 19 juni 2024, 20.00 uur, De Ontmoeting, Dorpskerk.
Auteur: Tomáš Halík, hoogleraar filosofie en sociologie aan de Karelsuniversiteit in sociologie in Praag (RK-priester).De grote internationale faam van Tomáš Halík is direct verbonden met zijn talrijke pleidooien voor een open gesprek tussen godsdienst en de seculiere samenleving. Halík vindt dit nodig, want de situatie van het christendom in Europa is erbarmelijk. Met die constatering begint zijn boek over “De namiddag van het christendom’. Kerken lopen leeg, want ze hebben hun ooit jeugdige elan verloren; en daarmee ook de jeugd.

In zijn boek schetst Halík op bijna profetische wijze de toekomst van de kerk én vanuit dit toekomstbeeld klinkt zijn oproep tot kerken en gelovigen:

Laat de traditionele waarheidsclaim los. Ontdoe het geloof van ‘weten’, want wetenschap weet beter. Probeer als kerk met jezelf in gesprek te komen. Probeer niet langer om anderen te overtuigen van je eigen waarheid. Durf geloof, geloof te laten zijn; en dat is iets anders dan ‘weten’.  En durf in oprechte dialoog te treden met anderen over de zin en betekenis van ons bestaan. Als de kerk dat doet, dan overstijgt ze zichzelf: ze bekommert zich dan niet langer om haar ledenaantal, en is primair gericht op het welzijn van iedereen. Is dat niet juist heel christelijk?

Maarten van Boekel zal dit in de christelijke wereld spraakmakende boek (inmiddels in vele talen vertaald) van Tomáš Halík inleiden. Cees Romkes zal daarna de discussie leiden. Iedereen is 19 juni om 20.00 uur van harte welkom in De Ontmoeting van de Dorpskerk.
 

terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.