Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Voedselbank Voedselbank

De meeste kerken zijn door de week wel open maar niet op vaste tijden. Misschien is het een mogelijkheid om de koster van uw kerk te bellen om te vragen wanneer iets kan worden afgegeven.
Daarnaast zijn we blij met iedere gift, het penningske der weduwe is ons evenveel waard als een groot bedrag. Als Voedselbank hebben we de ANBI-status, iedere gift is mogelijk aftrekbaar bij de belasting. Onze schappen beginnen leeg te raken; op termijn zullen we zelf voedsel moeten kopen.Onze klanten verwachten van ons echt voedsel, geen luxe producten maar de basale levensbehoefte mag en moet aan een ieder die het nodig heeft, kunnen worden uitgereikt. Mijn verzoek is simpel: wilt u mee helpen met geld als er geen product van de maand meer is of als er veel te weinig binnen komt.

We willen zo graag blijven geven: een simpele warme maaltijd en een belegde boterham voor een ieder die dat nodig heeft. We helpen ook die werknemers die door Corona van de één op de andere dag (weer) op straat staan en dan toch moeten wachten op een uitkering; dat duurt minimaal 6 weken voor dat het rond is en dat is nog snel te noemen. Niet iedereen kan die 6 weken overbruggen met geld of uit eigen voorraad. Bij de eerste Coronagolf kregen we vele groot-verpakkingen van de restaurants maar zij hebben het afhaalconcept ontdekt en het zij hun gegund, maar ook dat missen we.

Als gemeenschap mogen we toch ook onze armen niet vergeten, of dat is ontstaan door Corona of door andere problemen dat maakt niet uit.

Alle mensen moeten eten. Helpt U Mee?
Bankrekeningnummer: IBAN-nummer: NL72 RABO 0153 5136 75

Ingrid Filius
Secretaris Voedselbank Barendrecht
0180-721218

terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.