Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Voedselbank Voedselbank

Geld is bijna op
Wij als Voedselbank Barendrecht vinden het heel fijn dat we een deel van de opbrengst van de Bethelbazar krijgen. Alvast onze hartelijk dank hiervoor! We zitten namelijk bijna op zwart zaad. Hoe komt dit? Wel, we krijgen als stichting geen subsidie van de gemeente of landelijke overheid. Terwijl we wel een plaatselijk, maatschappelijk probleem oplossen.

Voedsel voor de allerarmsten in regio Barendrecht
De Voedselbank voorziet mensen die echt financieel aan de grond zitten van voedsel en andere levensmiddelen. We proberen te helpen als na financieel onderzoek blijkt dat er te weinig geld is om na aftrek van hun vaste lasten nog levensmiddelen of kleding te kunnen kopen. Hiervoor is een vastgestelde norm. Iedereen is welkom, ongeacht religie, nationaliteit of geaardheid!

Wat is er nodig?
Om aan dit probleem te kunnen werken, hebben we veel boodschappen nodig als aardappelen, groente, fruit, vlees, conserven etc. Die worden voor het grootste gedeelte gedoneerd. Winkels en AGF-bedrijven staan goede producten of restanten af. Daarnaast wordt het product van de maand verzameld. Hieraan doet ook uw kerk door de jaren heen steeds mee! Dit zijn houdbare producten.

Welke kosten heeft de Voedselbank dan?
Naast de producten hebben we ook onkosten voor huisvesting, verzekering, brandstofkosten en dergelijke. We zijn geen bedrijf dat door verkoop omzet realiseert. Maar we betalen wel huur aan de gemeente. En zelfs veel, vinden wij. Je huurt er, zeg maar een woonhuis voor. Gelukkig is onze bus gesponsord, maar de auto is wekelijks vaak op pad en slurpt zodoende een fors aandeel brandstofkosten uit de kas. Energieslurpers zijn ook onze gedoneerde megakoel- en vrieskasten. Daarnaast zijn er nog kleinere materialen nodig zoals verpakkingsmaterialen of opslagmateriaal, denk bijvoorbeeld aan thermoboxen om onze spullen wekelijks naar Carnisse Haven te brengen en daar te koelen. Ook de mensen die de intake doen hebben verbruikskosten. Ze gebruiken laptops met een financieel programma voor de screening van onze mogelijke nieuwe klanten.

Houd de Voedselbank op de been
Gelukkig hebben we al die spullen nu (nog) voorhanden. Maar ze slijten en verouderen. Daarom is een financiële injectie ontzettend welkom! Met de opbrengst van de bazar willen we onze koelboxen verder uitbreiden. Om een indruk van deze boxen te geven, nemen we er een aantal mee naar de bazar. Als de opbrengst van de verkoping hoger is dan nodig voor de boxen, kunnen we onze auto voor 2020 financieren.
We hopen u te zien op die dag!


Denkt u van de diensten van de Voedselbank gebruik te kunnen/willen maken, of weet u iemand die daarvoor in aanmerking komt, bel dan naar 06-81512138. Misschien wilt u de Voedselbank financieel ondersteunen.
Uw gift is welkom op ING Bank rekeningnummer NL72 RABO 0153 5136 75, ten name van Voedselbank, afdeling Barendrecht.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.