Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Kerstengelenproject Kerstengelenproject

Waar veel mensen hoopvol naar kerst uitkijken, is de adventstijd voor anderen een periode van verdriet of eenzaamheid. Hoe mooi is het dan als we in deze bijzondere tijd meer naar elkaar omzien en extra aandacht geven aan de mensen die het nodig hebben? Daarom organiseert Stichting Present Barendrecht weer het jaarlijkse Kerstengelenproject.

Wat doet een Kerstengel?
In de vier weken voorafgaand aan kerst breng je als ‘kerstengel’ elke week een presentje bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedereen, jong of oud, alleen of als gezin of sportteam, kan zich aanmelden. Het presentje is een klein gebaar of attentie: als kerstengel kun je een kaartje sturen, een verrassing aan de deur hangen, een tekening maken of een inspirerende tekst doorgeven. Alles wat een engel kan bedenken. Een engel kan indien gewenst anoniem werken, maar maakt zich dan wel bekend door het kaartje aan elke attentie met de tekst ‘een presentje van uw Kerstengel’. Een engel mag ook contact maken, een praatje maken aan de deur of, op verzoek van de begunstigde, even koffie komen drinken. Het gaat om het gebaar en zeker niet om veel of dure dingen. 

Voor wie word je een Kerstengel?
Voor ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond. Eigenlijk komt iedereen in aanmerking die om wat voor reden dan ook extra aandacht verdient! Een oudere mevrouw die weinig bezoek krijgt, iemand die dit jaar iets verdrietigs heeft meegemaakt, een jonge moeder die alleen voor haar gezin moet zorgen, een ondernemer die hard getroffen is door de coronamaatregelen, een man die herstelt van een burn-out of een jonge vluchteling.

Hoe word je kerstengel?
Je kunt je aanmelden als Kerstengel via het formulier op de website www.presentbarendrecht.nl tot en met 12 november 2021. Present koppelt je daarna aan de ontvanger. Als engel krijg je de naam, het adres en korte informatie over de persoon voor wie je kerstengel zult zijn. Ook krijg je digitale kaartjes die je kunt printen om bij de attenties te voegen. Als kerstengel blijf je de hele adventsperiode in functie. Present trakteert je twee keer op een speciale digitale ‘engelenbode’ met ideeën voor leuke attenties en andere tips.

Ontvangers opgeven?
Is er iemand in jouw omgeving die wel wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar dan op als ontvanger van Kerstengel-presentjes via het formulier op de website. Je hebt de tijd tot 12 november.
Voorafgaand aan de actie zal de ontvanger van presentjes een brief ontvangen namens Present, waarin wij uitleggen wat de actie inhoudt en hoe wij aan zijn of haar contactgegevens zijn gekomen. De ontvanger kan het ons melden als hij/zij liever geen bezoek van een kerstengel ontvangt. Dit is vanwege de wetgeving AVG en de privacy van de ontvanger.

Voor wie ben jij een lichtpuntje?
We hopen dat er een hele legerschare aan kerstengelen door Barendrecht zal vliegen in de maand december. Zo kunnen we samen hoop en licht brengen. Heb je nog vragen? Neem contact op met Cobi Louws of Petra Teunissen via het mailadres kerstengelen@presentbarendrecht.nl.
 
“Ik heb het idee dat ze ernaar uitkeek,
 omdat ik vertelde dat ik een week later weer langs kwam vliegen,
met of zonder vleugels.”

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.