Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Symbolische schikking 17 maart 2024 Symbolische schikking 17 maart 2024Symbolische schikking vijfde zondag Veertigdagentijd 2024
 
De schikkingen in de Veertigdagentijd zijn geïnspireerd op de teksten van de profeet Jeremia. Jeremia was een kritische stem die waarschuwde voor de gevolgen van de leefstijl van het volk en opriep tot bekering en gehoorzaamheid aan God. Hoewel de boodschappen van Jeremia soms moeilijk en pijnlijk waren om te horen, bevatten ze ook hoop op herstel, vergeving en verlossing voor het volk van Israël. Donker en licht in één boodschap. De bolvorm staat symbool voor het leven op aarde. 
Op de vijfde zondag, Judica genaamd, lezen we in Jeremia 32:7  ‘... omdat jij het recht hebt om als losser op te treden.’ God geeft Jeremia, op het moment dat hij gevangen zit, de opdracht om de akker van zijn neef Chanamel te kopen, zodat het land in familiebezit zal blijven. Jeremia, de ‘onheilsprofeet’, blijkt een losser te zijn. Hij zorgt voor de erfenis. Het verhaal verwijst vooruit naar Jezus als onze Verlosser. De driekleurige viooltjes staan symbool voor de aanwezigheid van God, hoe weinig zichtbaar God soms ook lijkt te zijn. Het scherpe, puntige blad van de sanseveria is het teken van de rechtvaardige.  Judica betekent: 'Verschaf mij recht. De bol wordt steeds groener en de graspolletjes bovenop de bol verwijzen naar het land.
 
 De aarde

bezitten, gebruiken …
te eren.
Rechtvaardig
is de nederige mens.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.