Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking Kerst 2022 Liturgische bloemschikking Kerst 2022De schikkingen in deze adventsperiode waren gebaseerd op het project van de kindernevendienst, dat ‘Levenslicht’ heet. Na de vier voormoeders van Jezus zijn we nu bij zijn moeder Maria aangekomen. Ook zij verdient een ‘standbeeld’. Maria is te herkennen aan de iconische blauwe mantel, een symbool van het hemelse en haar puurheid. Naast Maria staat een kribje, een stammetje uit ‘de boom van Jesse’, Jezus’ stamboom. De veertjes symboliseren het engelenkoor dat de blijde boodschap van de nieuwgeboren koning zingt. De witte rozen in het kribje en op Maria’s kleding herinneren aan het lied ‘Er is een roos ontloken’. Het nieuwe leven begon met een ster in de nacht. Levenslicht is een wonder dat God aan mensen geeft.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.