Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 1e advent 2021 Liturgische bloemschikking 1e advent 2021


In de schikkingen voor advent volgen we het thema ‘Tel je mee?’. Zowel links als rechts van de tafel staat een bijbel. De Bijbel geeft ons steeds weer houvast; elke generatie heeft Gods woord als ijkpunt. Op de eerste zondag gaan we op weg naar Kerst, dus de liturgische kleur is paars en we steken één kaars aan. We lezen over de volkstelling in Lucas 2:1-5. De glazen vazen symboliseren de mensen op weg: de oproep van keizer Augustus zet iedereen in beweging. Er staan hoge en lage vazen: iedereen telt mee voor God. Daarom zijn de bloemen in alle vazen even lang! Niemand is minder, niemand is meer, allen zijn welkom bij de Heer. De bloemen verwijzen naar machtige mensen en naar mensen naar Gods’ hart, onaanzienlijke mensen zoals Jozef en Maria. De hedera (klimop) naast de weg getuigt van Gods trouw. We gaan niet alleen.
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.