Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 7 november 2021 Dankdienst voor Oogst en Jubilea Liturgische bloemschikking 7 november 2021 Dankdienst voor Oogst en JubileaMet deze kleurige schikking laten wij onze dankbaarheid zien voor al de goede vruchten van het afgelopen jaar. De ladder verwijst naar de gelijkenis van het mosterdzaad: een klein zaadje dat, eenmaal geplant, heel snel de lucht in schiet. Dat zaadje kan in één jaar een boom van wel drie meter hoog worden. De slinger met spruitjes, pepertjes, uien, wortels, paprika en lampionnetjes verbeeldt de jaarcyclus van zaaien, wieden, maaien en oogsten. Voor een goede oogst is ook regen nodig, waarnaar de gieter verwijst. We zeggen dankjewel tegen God voor regen, zon, vruchtbare aarde en vlijtige handen. En voor ogen die kunnen genieten van de vormen en de kleuren, voor een neus die kan ruiken en voor een mond die kan proeven van de rijke oogst.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.