Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Geslaagde startzondag met Harmonieorkest Geslaagde startzondag met Harmonieorkest

Afgelopen zondag 9 september bezochten ca. 600 mensen de gezamenlijke startzondag van de R.K Augustinusparochie en de PKN Barendrecht in Sporthal de Driesprong.
 

Het Harmonieorkest o.l.v. Jos den Boer begeleidde de samenzang. Tevens speelde het HarmonieOrkest de volgende muziekstukken: Symphony of Praise, Disney Fantasy, Arabian Dance en Lord of the Dance.
Voorgangers waren pastor Ton Halin en ds. Bert de Wit. Het thema was ‘Inspiratie over de grenzen heen’. In korte gefilmde interviews vertelden Desiree van der Hijden, Loek van Doorn en Lennart van der Linden vanuit welke drive zij dingen doen.De kinderen kwamen naar voren en hadden een kort gesprek met pastor Ton Halin voor dat zij naar de kindernevendienst gingen.


Vervolgens las Pastor Ton Halin uit het bijbelboek Handelingen hoofdstuk 9 de verzen 1 t/m 19, waarin Ananias de opdracht krijgt om Saulus op te zoeken.

In de verkondiging legde ds. Bert de Wit de verbinding tussen hoe in het bijbelverhaal Ananias anders naar Saulus moest gaan kijken, hoe de Barendrechters in de filmpjes een naaste zien in de medemens, hoe iedereen er voor open kan staan om anders te kijken naar medemensen en hoe mensen zo een werktuig kunnen zijn van Gods vrede. De collecte was bestemd voor Stichting Voedselbank Barendrecht.

Voorzitter Aad de lange gaf uitleg over het werk van de Voedselbank.
Na afloop van de viering bezochten velen de informatiemarkt waar werkgroepen, commissies en organisaties van- of gerelateerd aan PKN Barendrecht en/of de St. Augustinusparochie hun activiteitenprogramma voor het seizoen 2018-2019 presenteerden.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

 

 Dorpskerk

 

 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor de website speciaal voor Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.