Protestantse Kerk in Nederland
 
 
CARNISSE HAVEN ACTUEEL CARNISSE HAVEN ACTUEEL

Beste lezer,
Aan deze rubriek worden zo nodig dagelijks onderwerpen toegevoegd en/of aangepast. Hebt u een actueel onderwerp waar de gemeenteleden van Carnisse Haven over geinformeerd moet worden, dan stuurt u een email naar info@pknbarendrecht.nl.


 
 
. .


 INFORMATIE CARNISSE HAVEN

 Onderstaand vindt u de wijkagenda, nieuws en activiteiten.

 
Liturgische bloemschikking oudejaarsvesper en zondag 3 januari 2021 Liturgische bloemschikking oudejaarsvesper en zondag 3 januari 2021


De schikking verbeeldt het verwarrende, pijnlijke jaar dat achter ons ligt.  De kaardebollen, waarmee vroeger ruwe wol werd ‘gekamd’, zijn zeer stekelig, maar ze symboliseren ook onze hoop op het einde van de verwarring. De grote zwarte zaden zijn van de uitgebloeide agapanthussen, de Afrikaanse lelie. Deze kiemen staan voor de liefde van God die ons in moeilijke tijden nabij blijft: de naam van deze lelie komt van het Griekse ‘agape’ (liefde). Ook de uitgebloeide hemelsleutels verwijzen naar God. Het nieuwe jaar zal nog kronkelig en ongemakkelijk beginnen. De witte bloemen en de wilgenkatjes geven hoop op een lichtere toekomst.
 
 
Nieuwsbrief 14 januari 2021. Nieuwsbrief 14 januari 2021.

Beste gemeenteleden van Carnisse Haven,

De Nieuwsbrief Carnisse Haven staat weer voor u klaar. U kunt de nieuwsbrief hier bekijken. Na de persconferentie van deze week is er weer nieuws te melden. Ook vindt u informatie over de week van het gebed. Het bijbehorende gebedenboekje kunt u hier bekijken.
De volgende nieuwsbrief verschijnt weer als daar aanleiding voor is.

Bas Nootenboom, voorzitter wijkkerkenraad
Bert de Wit, predikant
 
 
Mededelingen voorafgaand aan de eredienst van 24 januari 2021 Mededelingen voorafgaand aan de eredienst van 24 januari 2021


In verband met de coronamaatregelen worden er vanuit Carnisse Haven kerk(omroep)diensten uitgezonden. In de dienst zelf zijn geen gemeenteleden aanwezig. De mededelingen die voorafgaande aan de dienst worden voorgelezen kunt u hier nalezen. Deze blijven een week op de website staan.   
 

 
Gebed van de week Gebed van de week

 

       Gebed van de week ( 24 januari 2021 ) 

lees meer »
 
Oproep vrijwilligers autodienst Oproep vrijwilligers autodienst
De autodienst Carnisse Haven zorgt er voor, dat mensen die niet in staat zijn om zelf naar de kerk te komen de kerkdienst op zondag toch kunnen bezoeken.
Het huidige team van vrijwilligers is dringend op zoek naar versterking! Wij zijn op zoek naar mensen in het bezit van een auto, die 1 x per 6 weken deze taak op zich willen nemen.

Aanmelden kan bij de coördinator voor Carnisse Haven:
Leo Kramp, tel. 0180-615388, e-mail: l.kramp8@upcmail.nl
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.