Protestantse Kerk in Nederland
 
 
CARNISSE HAVEN ACTUEEL CARNISSE HAVEN ACTUEEL

Beste lezer,
Aan deze rubriek worden zo nodig dagelijks onderwerpen toegevoegd en/of aangepast. Hebt u een actueel onderwerp waar de gemeenteleden van Carnisse Haven over geinformeerd moet worden, dan stuurt u een email naar info@pknbarendrecht.nl.


 
 
. .


 INFORMATIE CARNISSE HAVEN

 Onderstaand vindt u de wijkagenda, nieuws en activiteiten.

 
Liturgische bloemschikking 14 juni 2020 Liturgische bloemschikking 14 juni 2020In deze dienst wordt Bas Nootenboom bevestigd tot ouderling en voorzitter van onze wijkkerkenraad. De basis van de schikking is een taxus, die wordt beschouwd als een levensboom omdat hij oeroud kan worden. Daarom staat de houtstronk symbool voor de kracht van Gods gemeente. De leiding van de Heilige Geest is verbeeld in de liturgische kleur rood en het gipskruid. De rode rozen staan voor vertrouwelijkheid (‘sub rosa’) en voor de liefde waarmee we elkaar willen omringen. De vrouwenmantel is als een warme mantel van de gemeente. De altijdgroene klimop en laurier staan voor Gods trouw en voor wijsheid. Wij mogen gezien worden door het licht dat de kaars verspreidt. De tak van de walnotenboom verwijst naar de naam van de nieuwe ouderling en de hamer is een teken van zijn bijzondere opdracht in onze wijkgemeente.
 
 
Nieuwsbrief 7 augustus 2020 Nieuwsbrief 7 augustus 2020

Beste gemeenteleden van wijkgemeente Carnisse Haven,
 
De Nieuwsbrief Carnisse Haven staat weer voor u klaar. U kunt de nieuwsbrief hier bekijken. In deze nieuwsbrief staan we o.a. stil bij de kerkomroepdienst van komende twee zondagen. Vergeet u zich niet aan te melden als u naar de kerk wil komen?

Mocht u tips of verzoeken, foto's of gedichten voor de nieuwsbrief hebben: stuur ze naar scriba@carnissehaven.nl
 
Bas Nootenboom, voorzitter wijkkerkenraad                                                                                                              Bert de Wit, predikant
 
Mededelingen voorafgaand aan de eredienst Mededelingen voorafgaand aan de eredienst


In verband met het uitzenden van kerkomroepdiensten worden hier tot nader order geen mededelingen geplaatst. Zijn er algemene zaken die genoemd moeten worden dan kunt u die lezen in de wekelijkse Nieuwsbrief op de website.  
 

 
Gebed van de week Gebed van de week

 

       Gebed van de week ( 9 augustus ) 

lees meer »
 
Oproep vrijwilligers autodienst Oproep vrijwilligers autodienst
De autodienst Carnisse Haven zorgt er voor, dat mensen die niet in staat zijn om zelf naar de kerk te komen de kerkdienst op zondag toch kunnen bezoeken.
Het huidige team van vrijwilligers is dringend op zoek naar versterking! Wij zijn op zoek naar mensen in het bezit van een auto, die 1 x per 6 weken deze taak op zich willen nemen.

Aanmelden kan bij de coördinator voor Carnisse Haven:
Leo Kramp, tel. 0180-615388, e-mail: l.kramp8@upcmail.nl
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.

LET OP: Wegens het besmettingsrisico van het corona virus gaan alle activiteiten tot 1 juni 2020 niet door.
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.