Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Bethel Bazar Bethel Bazar

Voor de commissie begint de Bethel Bazar steeds zwaarder te worden. Dit komt onder andere door vermindering van het aantal commissie leden over de jaren en de toenemende leeftijd. Dit heeft ons doen besluiten om in 2019 en nog 2020 bazar te houden en daarna te stoppen. Indien er voldoende ondersteuning bij komt gedurende de komende jaren kan dit heroverwogen worden. Waar zijn we naar op zoek:
• Vrijwilligers die mee willen vergaderen en denken in de commissie.
• Vrijwilligers die ons willen ondersteunen met hand- en span diensten. Bijv. ophalen van spullen, bij de containers helpen met inzamelen, boodschappenactie, maken van levensmiddelenpakketten.
• We zoeken nog vrijwilligers die mee willen helpen op de bazar. Met inruimen, verkoop en opruimen. Het kan natuurlijk ook een paar uurtjes of een dagdeel zijn.
Heb je interesse? Geef je op bij Huib van Zessen 0180-617059 of mail naar

Datum
Dit jaar wordt de bazar gehouden op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei.

Doelen
Dit jaar ondersteunen we
• Stichting Present
Achter elke voordeur gaat wel eens iets mis. Maar achter sommige stapelen de problemen zich wel heel hoog op. De helpende handen van de vrijwilligers van Present kunnen dan het begin van verandering zijn. Present weet waar de inzet van deze vrijwilligers het hardst nodig is en regelt alle voorbereiding en nazorg. Present werkt met groepen die zich eenmalig inzetten voor een klus of voor ondersteuning bij een uitje met een doelgroep. Zo zijn we samen Present om plaatsgenoten een lichtpuntje te geven in donkere tijden.
• Wereld diaconaat Mencoldes in Colombia
In Colombia worden de mensen van het platteland van hun land verjaagd. Enerzijds door drugs kartels anderzijds door grootgrondbezitters. De mensen vluchten naar de steden. In de overvolle steden zijn deze mensen niet welkom.
In Bogota is de stichting Mencoldes die naar deze mensen omziet. Naast de directe opvang geeft de stichting cursussen om de vluchtelingen in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarnaast weerbaarheidscursussen aan vrouwen en psychosociale hulp aan jongeren om hun trauma’s te verwerken.
• Stichting Welzijn kinderen van Bal Anand
De zorgboerderij Umang is een stukje paradijs in het overvolle India. Jongeren met een beperking wonen er naar hun zin en vormen één grote familie met elkaar. Arme dorpsbewoners maken gebruik van het gezondheidscentrum. Umang zorgt voor de integratie met de plaatselijke bevolking.

Inzamelen
De eerste keer dat we gaan inzamelen is op vrijdagavond 29 maart. Dus nog even de spulletjes op zolder laten staan en dan kunnen ze weer gebracht worden.
Voor de rommelmarkt willen wij graag goede verkoopbare spullen. Als het even kan wat oude spullen die wij in de kraam kunst en antiek kunnen verkopen. Daarnaast zijn boeken, huishoudelijke apparaten, serviesgoed, koff ers, elektra, elektronica, platen en dvd’s, etc. van harte welkom. Wat we niet kunnen gebruiken is kleding, groot huisraad en bedden. Dit kunnen wij niet opslaan tot de Bethel Bazar. Ook spullen waar een beschadiging aan is kunnen wij niet verkopen.

Datums dat we in gaan zamelen
Vrijdag 29 maart 19.00-20.30 uur
Vrijdag 5 april 19.00-20.30 uur
Vrijdag 12 april 19.00-20.30 uur
Zaterdag 20 april 10.00-12.00 uur
Vrijdag 26 april 19.00-20.30 uur
Vrijdag 3 mei 19.00-20.30 uur

Sponsorkliks
Als Bethel Bazar krijgen we via Sponsorkliks ook een bijdrage voor de bazar.
Als u iets koopt via het internet dan gaat er een klein percentage naar de bazar. Hoe werkt dat?
• Ga naar www.sponsorkliks.com
• Kies voor de Bethel Bazar. Dat kunt u/jij in de balk invullen (bij de vraag voor wie wilt u sponseren?)
• Kies voor de winkel waar u wilt bestellen en voer hier uw bestelling uit zoals gebruikelijk.
Helpt u ons mee?

Zegels
Heeft u/jij zegels over voor de Bethel Bazar dan kunnen ze ingeleverd worden in de bak in de Bethelkerk.
Ze kunnen ook afgeven worden bij Wilma Diepenhorst (Bark 23) of bij Marianne van Hartingsveldt (Schaatsbaan 23).
Wordt zeer gewaardeerd!

Vragen
Heeft u nog vragen en of opmerkingen? Neem contact op met Leo van Wijk, tel: 0180-616947.

Met vriendelijke groet,
Marianne van Hartingsveldt

terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.