Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Bethel Bazar Bethel Bazar
Doelen
Dit jaar ondersteunen we
• Stichting Present
Achter elke voordeur gaat wel eens iets mis. Maar achter sommige stapelen de problemen zich wel heel hoog op. De helpende handen van de vrijwilligers van Present kunnen dan het begin van verandering zijn. Present weet waar de inzet van deze vrijwilligers het hardst nodig is en regelt alle voorbereiding en nazorg. Present werkt met groepen die zich eenmalig inzetten voor een klus of voor ondersteuning bij een uitje met een doelgroep. Zo zijn we samen Present om plaatsgenoten een lichtpuntje te geven in donkere tijden.
• Wereld diaconaat Mencoldes in Colombia
In Colombia worden de mensen van het platteland van hun land verjaagd. Enerzijds door drugs kartels anderzijds door grootgrondbezitters. De mensen vluchten naar de steden. In de overvolle steden zijn deze mensen niet welkom.
In Bogota is de stichting Mencoldes die naar deze mensen omziet. Naast de directe opvang geeft de stichting cursussen om de vluchtelingen in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarnaast weerbaarheidscursussen aan vrouwen en psychosociale hulp aan jongeren om hun trauma’s te verwerken.
• Stichting Welzijn kinderen van Bal Anand
De zorgboerderij Umang is een stukje paradijs in het overvolle India. Jongeren met een beperking wonen er naar hun zin en vormen één grote familie met elkaar. Arme dorpsbewoners maken gebruik van het gezondheidscentrum. Umang zorgt voor de integratie met de plaatselijke bevolking.

Op dinsdagavond 21 mei houden wij onze evaluatie.
Dit gebeurt in de jeugdzaal van de Bethelkerk. Inloop is om 19.30 uur, de evaluatie begint om 19.45 uur.
Heeft u/jij meegeholpen of een bezoek gebracht kom om de Bazar te evalueren en zo verbeterpunten te maken voor de Bazar van 2020.

Zegels
Heeft u/jij zegels over voor de Bethel Bazar dan kunnen ze het hele jaar door ingeleverd worden in de bak in de Bethelkerk.
Ze kunnen ook afgeven worden bij Wilma Diepenhorst (Bark 23) of bij Marianne van Hartingsveldt (Schaatsbaan 23).
Wordt zeer gewaardeerd!

Facebook
Like en volg ons op https://www.facebook.com/BethelBazar/

Vragen
Heeft u nog vragen en of opmerkingen neem contact op met Leo van Wijk, telefoon: (0180) 616 947.
 
Met vriendelijke groet,
Marianne van Hartingsveldt
terug
 
 
 

Inloggen


 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 

  Immanuëlkerk

 
ANBI

Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. met geld?
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Woord & weg

Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland.

Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.