Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Welkom op vrijdagmorgen! Welkom op vrijdagmorgen!
Groeien in relatie met God…
Dat willen we eigenlijk allemaal, denk ik zo. De vraag is alleen, hoe doe je dat? Daarover hebben we als werkgroep met elkaar gesproken en er zijn meerdere ideeën langsgekomen, die we mettertijd verder hopen uit te werken.
Maar we willen ook vast een begin maken. Om dichter bij God te komen, moeten we leren om ons open te stellen en niet alleen maar te bidden en vragen, maar ook leren luisteren. Want als we antwoord willen krijgen op onze vragen en God willen verstaan, dan moeten we stil zijn. Als de profeet Elia op zoek gaat naar God, omdat hij het niet meer ziet zitten, komt God naar hem toe. Niet in een storm, niet in een aardbeving, niet in het vuur, maar in het suizen van een zachte stilte.
Omdat stilte voor veel van ons niet makkelijk is, willen we in de 40 dagentijd, een tijd van inkeer, gaan oefenen om te kijken of we kunnen groeien in contact zoeken met God. Op vrijdagmorgen, als ook de Aandachtschenkerij in de kerk is, kunnen we vanaf half elf tot elf uur bij elkaar komen in de consistorie om samen te bidden, een Bijbelgedeelte te lezen en stil te worden.
De eerste bijeenkomst is op vrijdag 4 maart en de laatste op Goede Vrijdag. Misschien zijn er mensen die overdag niet kunnen komen, omdat ze aan het werk zijn, maar wel graag willen meedoen. Als u dat aan mij laat weten, dan kunnen we kijken of er een mogelijkheid is om vroeg in de avond iets te organiseren.

Ik hoop van harte, dat het ons, als Bethelkerkgemeente, lukt om dichter naar God te groeien.
Tot ziens op vrijdagmorgen. Aanmelden mag, maar hoeft niet.
Namens de werkgroep, Ineke Verzijden
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.