Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Vrijwilligers gevraagd.... Vrijwilligers gevraagd....

Vaak realiseren we ons ook niet hoeveel taken er eigenlijk gedaan moeten worden in een kerk om deze draaiende te houden en ervoor te zorgen dat iedereen op zondagochtend weer op zijn plekje zit. In de bijna 100 jaar dat wij gebruik maken van deze kerk heeft een koster hier een belangrijke rol in gehad. Eind van dit jaar zal daar met de pensionering van onze koster Wout Pol verandering in komen. Na zijn pensionering zullen we, in verband met teruglopende inkomsten, de werkzaamheden van de koster  met vrijwilligers vanuit onze gemeente gaan invullen. Vele handen maken licht werk en dat geldt ook hierbij. We hebben de dan ook de werkzaamheden onderverdeeld in verschillende taken. De ene taak vraagt iets meer tijd als de andere taak maar zo kunt u ook als u maar een paar uur per maand beschikbaar kunt maken een bijdrage leveren. Nu zult u wel denken dat klinkt wel mooi maar wat betekent dat dan concreet?
  • We zoeken Gastvrouwen en Gastheren voor tijdens de kerkdiensten. U begeleidt 1 keer per 4 weken de kerkdiensten als “koster” en dit kost u 2,5 uur per kerkdienst. Wij zoeken voor een goede verdeling tenminste 6 gastvrouwen of gastheren.
  • Wij verhuren onze kerk en genereren daarmee inkomsten voor onze gemeente. Ook hiervoor zijn we op zoek naar Gastvrouwen en Gastheren. Anders dan bij eigen activiteiten moet hier wel iemand bij aanwezig zijn voor het openen en sluiten van de kerk of jeugdhuis, het inrichten van de te gebruiken ruimte en zorgdragen voor kofe of thee. Iedere gastheer of gastvrouw is gemiddeld 1 keer per maand een avond van 3,5 uur bezig en hiervoor zoeken wij tenminste 4 gastvrouwen of gastheren voor de verhuuractiviteiten.
  • Om de kerk heen hebben we een kerktuin die van tijd tot tijd onderhoud vraagt. We zijn op zoek naar een 4- tal  gemeenteleden met groene vingers die door het jaar heen willen zorgen dat de tuin en het parkeerterrein er netjes bij blijft staan.
  • Onze kerk is bijna 100 jaar oud en dat vraagt ook aandacht. Het groot onderhoud van de kerk besteden we uit maar voor klein onderhoud zijn we op zoek naar twee handige gemeenteleden die als klusjesman of klusjesvrouw het klein technisch onderhoud kunnen uitvoeren in onze kerk. De tijd is zelf in te delen en wij verwachten dat het voor 2 vrijwilligers een uur of 3 per maand aan werk zou betekenen.
  • De grootste groep aan vrijwilligers hebben we nodig voor het schoonhouden van de kerkzaal en de ruimtes. We zijn op zoek naar tenminste 12 vrijwilligers die 5 uur per maand willen besteden aan het schoonhouden van de kerk.
  • We zoeken ook vrijwilligers die zich willen bezig houden met het beheer van de keuken. Voorraden bijhouden, boodschappen doen en de kofeautomaat schoonhouden en bijvullen behoren tot de taken voor 2 vrijwilligers die hier 4 uur per maand voor vrij willen maken.
  • Tot slot zijn we ook op zoek naar een coördinator. Hij of zij zal zich bezig gaan houden met het onderhouden van de vrijwilligersgroep en bijsturen waar dat nodig is.
Er zijn zoals u merkt behoorlijk wat vrijwilligers nodig om samen onze Bethelkerk te laten draaien. Nu is het zeker niet verboden dat één persoon meerdere taken oppakt maar het blijft een enorme groep. Wij zijn er als kerkrentmeesters van de Bethelkerk van  overtuigd dat dit ondanks het grote aantal zeker een haalbare kaart is. Deze werkzaamheden zijn namelijk nodig om alle overige activiteiten die wij als wijkgemeente hebben, uit te kunnen voeren. Het één kan niet zonder het ander of zoals in 1 Korintiërs 12:12 staat: Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus.
Tot slot… Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden schiet dan gerust één van onze kerkrentmeester aan of neem contact met ze op. Onze kerkrentmeesters zijn Mees Hoogerwerf, Hans Hertog of Aad Kleine. Het is af en toe heel verleidelijk om te denken dat een ander misschien de taak wel zal oppakken en het maar zo te laten. Maar pakt u vandaag de handschoen op?
De Bethelkerk zijn we samen.

mlhoogerwerf@zonnet.nl | a.kleine@akv.nl | hans@jhertog.nl
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.