Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Vacature Vacature

De kerkenraad is al enige tijd op zoek naar een nieuwe ouderlingkerkrentmeester. De zoektocht naar een opvolg(st)er heeft tot nu toe geen resultaat gehad. Daarom brengen we deze vacature opnieuw onder uw aandacht. Misschien is het niet duidelijk wat het werk van een ouderling-kerkrentmeester inhoudt. Daarom onderstaande informatie.

Als ouderling-kerkrentmeester ben je medeverantwoordelijk voor het fnanciële beleid van in de eerste plaats onze wijkgemeente, en in de tweede plaats van de Protestantse Gemeente Barendrecht. Dit betekent dit dat je lid bent van de Wijkraad Financiën en dat je regelmatig de vergadering van het college van kerkrentmeesters bezoekt.

Als lid van de Wijkraad Financiën/beheer ben je medeverantwoordelijk voor het voeren van de Aktie Kerkbalans en eventuele andere fnanciële acties. De wijkraad is daarnaast verantwoordelijk voor het beheer van het kerkgebouw. 
Daarnaast ben je lid van het dagelijks bestuur en de wijkkerkenraad. Je hoeft geen bijzondere fnanciële talenten te hebben voor deze taak.

In de werkgroep zitten twee kerkrentmeesters, Aad Kleine en Hans Hertog, die mede zorg dragen voor de jaarbegroting, budgetbewaking en het dagelijks beheer van het kerkgebouw.
Ben je geïnteresseerd in deze taak en/of wil je er nog wat meer over weten, neem dan contact op met Hans Hertog, e-mail:
hans@jhertog.nl, mob: 06-5432 6876.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.