Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Taizé-vieringen Taizé-vieringen
De Taizé-vieringen in Barendrecht vinden al meer dan 23 jaar plaats in de Dorpskerk op elke 4e zondag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus. De aanvang van de viering is om 19:00 uur. De voorbereiding op de viering begint om 18:45 uur met het instuderen van de te zingen Taizé- liederen. Deze Taizé-liederen bestaan uit enkele regels, die een aantal keren herhaaldelijk gezongen worden.
We laten ons inspireren door de vieringen zoals ze in de Franse broederschap van Taizé gebruikelijk zijn. Dat wil zeggen: lezingen uit de bijbel, gebed, stiltemomenten en veel muziek bestaande uit: samenzang(soms meerstemmig) afgewisseld met solozang en instrumentale muziek.
Bovendien kan er door een ieder een kaarsje aangestoken worden tijdens het zingen van het lichtlied, als teken van licht en hoop.
De vieringen worden voorbereid en verzorgd door een werkgroep bestaande uit leden van de Protestantse Gemeente Barendrecht, de Rooms-Katholieke Augustinusparochie in Barendrecht en de Remonstrantse Gemeente te Rotterdam.


Contactpersoon:
Wilma Hooghart-Jobse, Beatrixstraat 21, tel.  619165;  wilma.hooghart@kpnmail.nl
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.