Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Symbolische schikking 30 maart en Pasen 2024 Symbolische schikking 30 maart en Pasen 2024De schikking is gebaseerd op de tekst uit Johannes 20:1-18: ‘Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was …’ Een nieuwe week breekt aan. Jezus leeft! Het open graf is er de stille getuige van. De deur voor het graf is terzijde geschoven. De witte lijkwade is afgeworpen. De aarde is tot bloei gekomen met gele en witte voorjaarsbloemen. Vanuit de opening in de bol, die we de hele Veertigdagentijd hebben gevolgd, stromen nu geurige hyacinten, symbolen van het nieuwe leven. De bolvormige bloemen van de madeliefjes verwijzen naar de vruchtbare aarde. In de tuin zijn ook planten met zachte blaadjes te zien, een teken van mildheid en hoop op een nieuw begin.  
 
Een stroom van licht
verdrijft het duister.
Kleurrijke,
geurende lente.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.