Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Symbolische bloemschikking Pinksteren 2023 Symbolische bloemschikking Pinksteren 2023De liturgische kleur vandaag is rood, de kleur van het vuur en de Heilige Geest. De schikking in allerlei tinten rood trekt onze aandacht naar boven. Het thema van de dienst, ‘Laat maar waaien’ is verbeeld in de wuivende grassen. De knoppen van de rode bloemen van de Mandeville doen denken aan de ‘tongen van vuur’. Net als de discipelen mogen wij als spraakwatervallen het verhaal van Christus’ opstanding verder vertellen. De bloemen van de Celosia cristata (de hanekam) lijken een beetje op hersenen: de bron van taal. 
De rode rozen staan symbool voor liefde. De basis van de schikking is gevuld met klimop, die verwijst naar de hechte band tussen God en de mensen. De gulden roede, opgebouwd uit vele kleine bloemetjes, is te zien als symbool voor de wereldwijde kerk die begon op Pinksteren.
 
Kom, o Geest,
vervul ons hart met licht,
ontsteek in ons het vuur van Uw sterkte
 
Kom, o Geest,
vervul ons hart met licht,
ontsteek in ons het vuur van uw inspiratie
 
Kom, o Geest,
vervul ons hart met licht,
ontsteek in ons het vuur van uw hartstocht.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.