Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Symbolische bloemschikking Pasen 2023 Symbolische bloemschikking Pasen 2023Het thema ‘Uit liefde voor jou’, was de leidraad voor de symbolische schikkingen van de Veertigdagentijd. Zeven weken lang volgden we Jezus’ kronkelige levenspad en de onverwachte wendingen, gesymboliseerd in de grillige takken van de kronkelhazelaar. Vandaag lezen we in Johannes 20:1-18 hoe verdrietig Maria is, omdat Jezus’ reis leek te eindigen in het graf. ‘Waarom huil je?’, vraagt Jezus aan Maria. Pas als ze Hem herkent, realiseert ze zich dat Jezus leeft! Dan gaan haar ogen open. Ze ziet dat het dorre graf is veranderd in bloeiende tuin, vol stralende gele en witte bloemen. Een nieuw begin. Het open graf is het teken van eeuwige verbondenheid, tussen God en de mensen, tussen leven en dood. Uit liefde voor elkaar.

Nieuw leven
De dood overwonnen
Kleuren, geuren
Kringloop
Begin zonder eind
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.