Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Stichting Present Stichting Present
 
Op initiatief van Hart voor Barendrecht is in 2008 Stichting Present Barendrecht opgericht.
Present slaat bruggen tussen mensen die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn. Groepen vrijwilligers kunnen via Present dichtbij en eenmalig hulp bieden aan mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de groep organiseert Present passende projecten. Soms zijn dat praktische hulpprojecten, zoals het opknappen van een woning of tuin. Soms zijn het fijne sociale activiteiten met veel persoonlijke aandacht voor mensen met een beperking.

Als actieve ‘makelaar in vrijwilligerswerk’ is Stichting Present Barendrecht in ruim tien jaar uitgegroeid tot een belangrijke samenwerkingspartner voor veel maatschappelijke organisaties, kerken en bedrijven in Barendrecht. Met steun van onder andere PKN Barendrecht kon Present in 2019 wel 141 projecten organiseren, waaraan 1732 vrijwilligers in 182 groepen deelnamen. Een belangrijk jaarlijks evenement is de Veranderdag in de Veertigdagentijd voor de leden van de PKN Barendrecht.

Barendrecht is onderdeel van een netwerk van ruim zeventig lokale stichtingen onder de paraplu van Present Nederland. Samen werken we aan ons uiteindelijke doel: een beweging op gang brengen waarin mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Wilt u ook ontdekken hoe waardevol het is om samen met vrienden, collega’s of gezin een ander te ontmoeten en te helpen? Kijk op www.presentbarendrecht.nl.


 

terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.