Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Pastorale zorg Pastorale zorg

Op 3 juli 2022 nam dominee Henk-Jan Ketelaar afscheid van de wijkgemeente Bethelkerk in het bijzonder en van Protestantse Gemeente Barendrecht in het geheel. Vanaf april 2004 heeft hij de gemeente mogen dienen. Zijn nieuwe gemeente is PG Etten-Leur, waar hij op 17 juli door zijn zus, dominee Saskia Ketelaar, is bevestigd.

Na een lange tijd is wijkgemeente Bethelkerk nu dus vacant. We hebben het Mobiliteitsbureau van de PKN verzocht voor ons op zoek te gaan naar een ambulant predikant. Het is het Mobiliteitsbureau van PKN-landelijk nog niet gelukt om voor onze wijkgemeente een ambulant predikant te vinden die ons kan helpen in de vacaturetijd. Er is inmiddels geadverteerd voor ambulant predikanten en naast andere gemeenten werd ook Barendrecht (wijkgemeente Bethelkerk) daarin specifiek genoemd.

Gelukkig zitten we de komende tijd niet geheel zonder pastorale bearbeiding door een predikant. We zijn blij dat we dominee Jaap van Rootselaar in ons midden hebben die in zijn deel van wijkgemeente Bethelkerk zijn werk voort blijft zetten.

Ook dominee Aart Rietveld zal, tot er een ambulant predikant is gevonden, wat hoogstnodig bezoekwerk afleggen. Afgesproken is dat hij enkele adressen uit de vacante wijk van dominee Henk-Jan Ketelaar voor zijn rekening zal nemen. Dominee Aart Rietveld zou mogelijk ook een enkele rouwdienst kunnen leiden.

En ook blij zijn we dat dominee Cees Romkes en dominee Marianne Moerland aangegeven hebben voor pastorale werkzaamheden binnen onze wijkgemeente beschikbaar te zijn. 

Als u een predikant nodig heeft dan kunt u één van onderstaande predikanten benaderen.
  • Dominee Jaap van Rootselaar, Forum 17, 3176 TC Poortugaal, telefoon 010 - 501 5901 of 06 - 1073 6836, e-mail: rootselaar@me.com
  • Dominee Aart Rietveld, Van Beverenvliet 37, 2992 WH Barendrecht, telefoon 0180 – 626 810
  • Dominee Cees Romkes, telefoon 0180 – 721 218 of
  • Dominee Marianne Moerland, telefoon 06 – 2071 3472.
Krijgt u geen gehoor dan kunt u  eventueel ook contact opnemen met
  • Huib van Zessen (coördinerend wijkouderling), telefoon 0180 - 617 059
  • Cobi Louws (coördinerend wijkdiaken), telefoon 0180 - 610 868


Op 28 juni 2022 is de beroepingscommissie geïnstalleerd. De commissie bestaat uit de volgende gemeenteleden:
Walter Mulder, Jaco Kleemans (voorzitter), Marco van Leeuwen, Hendrik en Stefanie van Raamsdonk-Dominicus (duo-functie), Marleen Boertje-Weltevrede, Dolinda van Groen-Baan, Henk Boersma, Hans Blokland, Gerrit van der Sluijs, Fieke Diepenhorst (secretaris), Johan en Elma Langerak-Verschoor (duo-functie) en Harm Naaijer (afgevaardigde namens de Dorpskerk).
Dominee Dirk van Vreeswijk (Pelgrimskerk IJsselmonde) zal als consulent de beroepingscommissie van gevraagd en ongevraagd advies voorzien.
De beroepingscommissie is te benaderen via e-mail: beroepingbethelkerkbarendrecht@gmail.com .
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.