Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Pastorale zorg Pastorale zorg

Na een lange tijd is wijkgemeente Bethelkerk sinds juli 2022 vacant. We hebben het Mobiliteitsbureau van de PKN verzocht voor ons op zoek te gaan naar een ambulant predikant.
Deze is nu gevonden en daarmee komt ook een einde aan het (pro Deo!) werk dat dominee Aart Rietveld verrichtte in onze wijkgemeente. We zijn blij en dankbaar voor het feit dat hij zich spontaan aanmeldde toen duidelijk werd dat een ambulant predikant op korte termijn niet beschikbaar was. Ds Aart Rietveld heeft vele bezoeken mogen afleggen en bijzondere gesprekken mogen voeren en ook een aantal gemeenteleden mogen begeleiden voor en na een overlijden. Met het aantreden van een ambulant predikant beëindigt dominee Rietveld (mede gelet op zijn eigen gezondheid) zijn werkzaamheden in onze wijkgemeente.

Met ingang van 23 januari 2023 is als ambulant predikant werkzaam dominee Peter Nagel. Hij zal voor 20 uur per week beschikbaar zijn voor onze wijkgemeente.
Dominee Peter Nagel is zendingspredikant in Peru geweest (juli 1987-november 1994), gemeentepredikant Wijk bij Duurstede (november 1994-juni 2000), Vlaardingen (juni 2000-maart 2010), Woerden (maart 2010-juni 2014) en Loenen aan de Vecht (juni 2014-22 januari 2023)
Als ambulant predikant gaat hij zich voornamelijk richten op het pastoraat en rouwdiensten in wijkgemeente Bethelkerk. Zijn werkgebied zal over het algemeen dat gedeelte van de wijkgemeente omvatten dat voorheen bekend stond als ‘Wijk Noord’

We zijn blij een dankbaar dat dominee Jaap van Rootselaar zijn werkzaamheden in zijn huidige deel van de wijkgemeente (i.c. voormalig Wijk Zuid-West) ook dit jaar blijft voortzetten.
En ook blij zijn we dat dominee Cees Romkes heeft aangegeven voor pastorale werkzaamheden binnen onze wijkgemeente eventueel beschikbaar te zijn. 

Als u een predikant nodig heeft dan kunt u één van onderstaande predikanten benaderen.
  • Dominee Jaap van Rootselaar, Forum 17, 3176 TC Poortugaal, telefoon 010 - 501 5901 of 06 - 1073 6836, e-mail: rootselaar@me.com
  • Dominee Peter Nagel, telefoon 06 – 1912 9189, e-mail: pnagelvdm@gmail.com
  • Dominee Cees Romkes, telefoon 0180 – 721 218 e-mail: cees@romkes.com
Krijgt u geen gehoor dan kunt u  eventueel ook contact opnemen met
  • Huib van Zessen (coördinerend wijkouderling), telefoon 0180 - 617 059

Op 28 juni 2022 is de beroepingscommissie geïnstalleerd.
De beroepingscommissie is te benaderen via e-mail: beroepingbethelkerkbarendrecht@gmail.com .
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.