Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische schikking Week van Gebed 2023 Liturgische schikking Week van Gebed 2023


Doe goed, zoek recht
De Week van Gebed is ter bevordering van de eenheid tussen christelijke kerken wereldwijd en op plaatselijk niveau.Voor deze week is een schikking gemaakt bij de tekst van Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’. De stevige basis bestaat uit gesprokkelde takken, grillig en verschillende vormen, maar toch een eenheid. De takken zijn bij elkaar gebonden met touw. De knoop verwijst naar het ‘in toom houden’ van tirannen. Daarop ligt een zachte krans van mos, omdat we mild moeten zijn voor de kwetsbaren in de samenleving, zoals de weduwen en wezen. De krans ligt scheef: onze wereld is uit het lood geslagen en daarom hebben wij de opdracht om recht te doen. Ook de katjes voelen zacht aan en zijn een symbool van barmhartigheid.  Ze hangen ‘vrij’ en suggereren zo het opstijgende gebed. Aan de takken hangen vaasjes met bundeltjes sneeuwbessen, omdat we samen dragen en samen het recht zoeken. We kunnen niet zonder de ander.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.