Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking Pinksteren 2022 Liturgische bloemschikking Pinksteren 2022


De symbolische schikking voor deze Pinksterzondag is gebaseerd op takken in de vorm van een vlam. De rode Gloriosa en gerbera’s lijken de takken in vuur en vlam te zetten en herinneren aan de bijzondere tekenen van wind en vuur. De aanwezigheid van de Heilige Geest is verbeeld in de wuivende grassen. De twaalf Gloriosa staan ook symbool voor de discipelen die de opdracht kregen om het evangelie van de hoop wereldwijd te verkondigen. In de zeven gekleurde kaarsen in de menora wordt Gods belofte aan de veelkleurige mensheid zichtbaar. De kaarsen worden aangestoken tijdens het gebed ‘Vlam van de Geest’ waarin we vragen om warmte in deze kille wereld en een licht op ons pad. De lichtbruine kaars verwijst naar de kleur van de Zuid-Afrikaanse aarde, waar familie van de dopeling woont. 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.