Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking Pasen 12 maart 2023 Liturgische bloemschikking Pasen 12 maart 2023


Het thema van de Veertigdagentijd, ‘Uit liefde voor jou’, is de leidraad voor de symbolische schikkingen. Als basis gebruiken we grillige takken van de kronkelhazelaar, een symbool van een kronkelige route met onverwachte wendingen. Op de derde zondag vormen de takken een krans. De krans is te zien als de oever van een waterbron, met een stralend witte waterlelie (een symbool voor Jezus) als middelpunt. We lezen in Johannes 4:5-26 hoe Jezus een Samaritaanse vrouw aan de bron toespreekt. Zij mag als eerste horen wie Jezus is en zij is als het ware Jezus’ eerste zendeling. De spiegel refereert aan water en reflectie: de Samaritaanse vrouw drinkt Jezus’ woorden in, overdenkt ze en geeft ze door. De zachte katjes staan voor de mildheid waarmee Jezus haar benadert. Hij kent haar hart en omstandigheden, ondanks de religieuze en maatschappelijke kloven die hen scheiden.
 
 
Bronnen
Van inspiratie
Spiegels met gedachten
Verbinding voor mij
En jou
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.