Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking Kerst 25 december 2023 Liturgische bloemschikking Kerst 25 december 2023De adventsschikkingen waren gebaseerd op het project van de KND ‘Weet jij hoe laat het is?’
We keken vooruit naar kerst. Nu is het eindelijk zover: de zandloper, het symbool van de tijd, is doorgelopen. In Lucas 2:1-20 lezen we dat Jezus is geboren in een stal in Betlehem. Herders in het veld zijn de eersten die ervan horen. Zij krijgen de boodschap van een engelenkoor. De ster wijst hen de weg naar de plek waar de pasgeborene is, samen met Maria en Jozef. Het palmblad heeft de vorm van een wiegje. De lichtgekleurde bloemen van de kerstster en de amaryllissen symboliseren het feest. Er branden vijf kaarsen. Het Licht is in de wereld gekomen.
 
De weg naar het kind
Een hoopgevende toekomst


 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.