Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking Kerst 2021 Liturgische bloemschikking Kerst 2021


In de schikkingen voor advent volgen we het thema ‘Tel je mee?’. Eindelijk zijn we uitgeteld: het is Kerst! Dus steken we vier korte en een lange kaars aan. De Bijbel geeft ons steeds weer houvast; elke generatie heeft Gods woord als ijkpunt. Beide bijbels staan open bij Lucas 2:6-20, waarin we lezen over de geboorte van Jezus. Er staat een ontloken roos tussen de bladzijden met deze verwachtingsvolle woorden. Ook het grote bloemstuk met de feestelijke witte bloemen drukt onze hoop uit, nu we de komst van het kerstkind, de Redder van de wereld, vieren. We zien Jozef, Maria en het kindje in de stal. De engelen zingen over de ‘mensen van welbehagen’ die welkom zijn bij de kribbe. Ook herders zijn welkom. Aanzien telt hier niet. Iedereen is belangrijk in Gods’ ogen. Iedereen telt.    


 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.