Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking Eeuwigheidszondag 2022 Liturgische bloemschikking Eeuwigheidszondag 2022Elf stenen staan centraal in de symbolische schikking van vandaag. Stenen met de namen van gemeenteleden die ons in het afgelopen jaar ontvallen zijn. Zij worden omringd door een kring van lichtjes, een symbool van de gemeente die om de nabestaanden heen staat. De cirkelvorm komt, staande, terug in het bloemstuk met witte rozen en freesia’s. Daarin is ook een levenslijn te zien van geurige eucalyptus. Freesia’s staan voor onvoorwaardelijke liefde. De zwarte besjes en de paarse freesia’s verwijzen naar het verdriet om het heengaan van onze dierbaren. De eeuwig groene klimop staat voor Gods trouw aan de mensen. Bij iedere naam zal een kaars ontstoken worden en er is een kaars voor allen die wij niet met name noemen, maar die wij hebben liefgehad in dit leven en die in onze harten geborgen zijn. In Zijn licht gedenken wij allen. 
 
Blijf met uw genade bij ons, Heer onze God.
O, blijf met uw genade bij ons,
licht in het duister.


 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.