Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 5 november 2023 Oogstdienst Liturgische bloemschikking 5 november 2023 Oogstdienst


In de schikking voor deze oogstdienst zien we een fietswiel, versierd met spruitjes, pepers en bosui. De ronde vorm staat symbool voor de eindeloze cyclus van de seizoenen. Ieder jaargetijde speelt een eigen rol om de gewassen te laten groeien die we nodig hebben voor ons voedsel. Van spruitjes tot aardappelen, van paprika’s tot boerenkool. We danken God voor de zon en voor de regen, verbeeld in de gieter. Het wiel staat ook symbool voor het werk dat we moeten verrichten om voedsel te verbouwen. Vroeger noemden we deze dienst ‘Dankstond voor gewas en arbeid’. Het fietswiel vraagt ons eveneens om zorg te dragen voor het milieu, zodat ook volgende generaties voldoende voedsel op onze aarde kunnen verbouwen. Tot slot is het wiel een Bijbelse oproep om in beweging te komen. Ga je mee? 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.