Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 31 december 2023 en 7 januari 2024 Liturgische bloemschikking 31 december 2023 en 7 januari 2024


De schikking voor de jaarwisseling bevat veel tegenstellingen. Er was verdriet en zorg in het afgelopen jaar, zowel in de wereld als in de persoonlijke levens van velen. De cirkelvormige schikking verbeeldt deze pijnlijke herinneringen in de stekelige kaardenbollen. Ook zien we broze, uitgebloeide bloemen. Als hoopvol tegenwicht is een lepelplant (de Spathiphyllum) in het centrum van de schikking gezet. Deze sterke plant met witte bloemen is namelijk goed in het zuiveren van de lucht en floreert ook op donkere plekken. Bovendien heeft deze plant een prachtige Engelse naam: Peace Lily. De geurige rozemarijn roept positieve herinneringen op en de zachte magnoliaknoppen bevatten de belofte van bloei in het nieuwe jaar.

Fijne jaarwisseling!
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.