Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 5 december 2021 2e advent Liturgische bloemschikking 5 december 2021 2e advent


In de schikkingen voor advent volgen we het thema ‘Tel je mee?’. Op deze tweede zondag steken we twee kaarsen aan. Vier bijbels liggen in het midden op elkaar. De Bijbel geeft ons steeds weer houvast; elke generatie heeft Gods woord als ijkpunt. We lezen Lucas 1:26-56: het loflied van Maria. De bolle vaas op de bijbelstapel symboliseert de zwangere Maria die haar loflied zingt, te herkennen aan het hemelsblauwe accent en de muzieknoten. De cirkel hedera om haar heen benadrukt Gods trouw, waarover zij juichend zingt. De tweede cirkel bestaat uit glazen vaasjes gevuld met bloemen. Zij symboliseren de voorouders, zoals Sara (ook een bolle vaas) en alle mensen van wie God houdt, toen en nu. Voor God is iedereen belangrijk, daarom zorgt Hij voor ons allemaal. Iedereen telt mee.  
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.