Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 2e advent 2023 Liturgische bloemschikking 2e advent 2023Tweede advent, 10 december 2023: ‘Maak plaats!’
De adventsschikkingen zijn gebaseerd op het project van de KND ‘Weet jij hoe laat het is?’
We kijken vooruit naar kerst. Niet alleen naar de klok en de kalender, maar ook door te luisteren naar de verhalen uit de bijbel. In Johannes 1:19-28 lezen we over Johannes de Doper. Hij is een stem die roept in de woestijn: ‘Maak de weg van de Heer recht!’ De kronkelige takken rond de adventskaarsen verwijzen naar deze opdracht: zoek het goede en kom op voor recht en gerechtigheid. De guirlande rond de klok is gemaakt van het blad van de levensboom, de Thuja. Het is een groenblijvende geurende boom, die onsterfelijkheid symboliseert. De puntjes van de Thuja wijzen naar de paaskaars, op weg naar het licht. De groene kleur geeft hoop voor de toekomst. Johannes, gesymboliseerd in de schelp, vertelt ook dat na hem iemand komt die groter is dan hij. 


 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.