Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 23 mei 2021 Pinksteren Liturgische bloemschikking 23 mei 2021 PinksterenDe symbolische schikking van deze pinksterzondag heet ‘Feest van de Hoop’. De groene boog staat symbool voor de hoop, vol verwachting voor de toekomst. In de
regenboogkleuren wordt Gods belofte zichtbaar. De rode Gloriosa lijken de boog in vuur en vlam te zetten en herinneren aan de bijzondere tekenen van wind en vuur. De aanwezigheid van de Heilige Geest is verbeeld in het wuivende groen en de geurende bloemen. De tien gele gerbera’s staan voor de tien dagen tussen Jezus’ hemelvaart en Pinksteren. De bolvormige bloemen van de paarse uien en de twaalf gele craspedia verwijzen naar de wereldbol. De twaalf discipelen kregen de opdracht om het evangelie van de hoop wereldwijd te verkondigen, zodat de kerk kon uitgroeien tot een ontelbaar aantal gelovigen.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Door de ‘coronacrisis’ is het V&T programma voor 2020 beperkt.
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.