Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 1e advent 2022 Liturgische bloemschikking 1e advent 2022De schikkingen in deze adventsperiode zijn gebaseerd op het project van de kindernevendienst, dat ‘Levenslicht’ heet. Levenslicht is een wonder dat God aan mensen geeft. Iedere zondag lezen we een verhaal over een van de vier voormoeders van Jezus die daarbij een belangrijke rol spelen. Zij verdienen een ‘standbeeld’. De eerste vrouw in deze Adventsperiode is Batseba. We lezen over haar in 2 Samuel 11:14-27. De eerste kaars is paars. Aan de voet van de vrouwenfiguur is heide te zien in paarse tinten, want Batseba’s geschiedenis zit vol verdriet. David laat haar man Uria ombrengen en ze treurde om haar echtgenoot. Op haar hoofd staat een kroontje, want koning David nam Batseba tot zijn vrouw. In haar hand heeft ze een boeketje gele bloemen, de koninklijke kleur. In het boeket zijn ‘kangoeroepootjes’ verwerkt, een symbool van de lange weg door de geschiedenis die Jezus’ voormoeders gingen. Ook wij gaan samen op weg in de adventsperiode.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.