Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 19 december 2021 4e advent Liturgische bloemschikking 19 december 2021 4e advent


In de schikkingen voor advent volgen we het thema ‘Tel je mee?’. Op deze vierde zondag steken we vier kaarsen aan. De Bijbel geeft ons steeds weer houvast; elke generatie heeft Gods woord als anker. Deze keer staan beide bijbels rechts op de tafel. Links ervan staat een vaas gevuld met scherven. De scherven symboliseren de gebrokenheid in de wereld. Mensen lijden als zij niet gezien of gehoord worden. De vaas zelf is Gods’ dienaar. Zoals we lezen in Jesaja 53:1-6 valt Gods dienaar niet op. De kleine vaasjes die op hun kant liggen symboliseren de mensen die hun eigen gang gaan en Gods dienaar negeren. Maar: de rode roos in de vaas met scherven is een vooruitwijzing naar het goede dat komt. Er is een roos ontloken… De rozenblaadjes en -knopjes op de scherven benadrukken dat Gods lijdende dienaar nabij is. Ook de bloembol, waarvan de bladeren al te zien zijn, is een symbool van hoop. Hoe onaanzienlijk ook: deze dienaar verricht heldendaden waardoor elk schepsel meetelt en toekomst heeft.
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
#protestant
Het magazine #protestant verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Klik hier om een abonnement aan te vragen.
 
Veilige kerk
Het protocol vertrou-wenspersonen Protes- tantse gemeente Barendrecht kunt u lezen via deze link
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.