Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Liturgische bloemschikking 12 december 2021 3e advent Liturgische bloemschikking 12 december 2021 3e advent


In de schikkingen voor advent volgen we het thema ‘Tel je mee?’. Op deze derde zondag steken we drie kaarsen aan. Twee bijbels staan rechtop naast elkaar: elke generatie heeft Gods woord als ijkpunt. Tussen de bijbels staat een vaas met een sterke witte roos, die Jezus voorstelt. De twaalf kleinere vazen symboliseren de twaalf leerlingen in hun kracht én hun zwakte. De beschadigde bloemen en stekelige takken benadrukken hun imperfectie. In Marcus 9:33-37 lezen we dat de leerlingen vragen: ‘Wie is de belangrijkste?’ Links op de tafel staan kleine flesjes met hedera: zij symboliseren de kinderen van wie God veel verwacht. Iedereen telt mee, zowel de grote als de kleine mensen. Jezus heeft oog voor de kinderen, daarom staan zij in het licht.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.