Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Komende diensten in de Bethelkerk:

Zondag 29 januari 10:00 uur
Ds. mw. M. Moerland

Zondag 5 februari 10:00 uur
Gezamenlijke dienst in de Dorpskerk

Zondag 12 februari 10:00 uur
Ds. F.C. de Ronde
Dorpskerk, Bethelkerk: Samen vieren, spaart en geeft energie
Het huidige energiecontract van de Protestantse Gemeente Barendrecht (PGB) loopt af per 31 december. Vanaf 1 januari hebben we een nieuw – en ongetwijfeld – veel duurder energiecontract. Nagenoeg iedereen heeft daar thuis ook mee te maken.

Het verwarmen van een kerkzaal vergt nogal wat energie en in de huidige tijd brengt dat veel kosten met zich mee. De kerkenraden van de Dorpskerk en de Bethelkerk hebben daarom besloten dit probleem samen op te pakken en in de maanden januari en februari gezamenlijke diensten te houden. We doen dat de ene week in de Bethelkerk en de andere week in de Dorpskerk. Op deze wijze hopen we de kosten die de diensten mee zich meebrengen enigszins in de hand te houden en de keuze past ook binnen ons streven om meer gezamenlijk te doen.

We beginnen op zondag 1 januari met een gezamenlijke viering in de Bethelkerk, de zondag er op (8 januari) is er een gezamenlijke viering in de Dorpskerk, met aansluitend aandacht voor het nieuwe jaar, vanzelfsprekend ook voor Bethelkerkgangers. In de Bethelkerk kan dan tijdig gestart worden met de opbouw van de Top2000-dienst, later op die dag. Op zondag 15 januari is er een gezamenlijke dienst met Heilig Avondmaal in de Bethelkerk en daarna iedere zondag: ‘om-en-om’. Laatste gezamenlijke winterviering: zondag 26 februari 2023. (Begin van de Veertigdagentijd) Voorgangers voor de gezamenlijke wintervieringen (op wat uitzonderingen na): de eigen wijkpredikanten.
 
Hartelijke groet namens beide wijkkerkenraden,
Dick Schriek, secretaris Wijkgemeente Dorpskerk
Jaap Nootenboom, secretaris Wijkgemeente Bethelkerk
terug
 
 
 

Inloggen


 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!

Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.
 
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.
Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen: webmaster@pknbarendrecht.nl
 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.