Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Kerkdiensten Kerkdiensten
                                                                                                                  Barendrecht, 26 maart 2020

Beste gemeenteleden,

Ook de komende zondagen is het mogelijk om op zondagmorgen een korte kerkdienst te volgen die wordt gehouden in de Bethelkerk, natuurlijk zonder dat er gemeenteleden aanwezig zijn. Deze zal aanstaande zondag nog vanaf  10.00 uur worden uitgezonden maar vanaf zondag 5 april om 09.30 uur via de kerktelefoon, www.kerkomroep.nl en via een livestream op Youtube. Deze livestream wordt uitgezonden via het YouTubekanaal 'Bethelkerk Barendrecht’ en is te vinden via Youtube. Wie van tevoren de liturgie wil ontvangen via e-mail kan een berichten sturen aan

Daarnaast is er via telefoon en e-mail een pastorale hulplijn geopend voor iedereen die een hulpvraag heeft. Hier kunnen praktische hulpvragen en vragen van pastorale aard worden gesteld. Het email-adres hiervoor is; en het telefoonnummer is 06 42118430. Heeft u een hulpvraag of wilt u gewoon even contact met de buitenwereld: Weet u van harte welkom! De telefoonpost is dagelijks bereikbaar van 10 – 12 uur en van 14 – 16 uur van maandag t/m vrijdag. En natuurlijk geldt voor iedereen: Laten we in deze tijd tot troost en hulp omzien naar elkaar door middel van telefoon, het internet, een kaartje of gewoon even zwaaien voor het raam.

Dat de gebruikelijke diensten in de Stille Week en met Pasen vanwege de verscherpte maatregelen niet door kunnen gaan, is wel duidelijk. Maar wat dan? Er is het volgende besloten.

Op woensdag 8 april zou er een vesper zijn met medewerking van het Laurenskwartet. Zij hebben aangegeven dat ze voldoende gerepeteerd hebben om te komen zingen. De vesper zal net als de andere woensdagavonden aansluitend aan het klokluiden (19:00-19:15 uur) plaatsvinden. Ds. Jan-Willem Stam is voorganger.


Dan het triduüm (Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag/Paaswake). Er is geconstateerd dat de vieringen in hun huidige vorm niet door kunnen gaan. Vooral de viering op Witte Donderdag en de Paaswake bestaan grotendeels uit rituelen die de kerkgangers samen beleven, zoals avondmaal, doopgedachtenis, doorgeven van het licht. Omdat er geen kerkgangers zullen zijn, kunnen ook de rituelen niet worden uitgevoerd.

Er is wel een alternatief ritueel te verzinnen, maar volgens de predikanten blijft dat een slap aftreksel en bovendien is er niet de mogelijkheid om dat goed in beeld te brengen. Ook zullen er op de landelijke televisie op die dagen genoeg vieringen te zien en te horen zijn.

Er zullen daarom twee gezamenlijke uitzendingen worden gemaakt in de Stille Week.
1. Op Goede Vrijdag een uitzending vanuit de Dorpskerk met de lezing van de Johannespassie, een overdenking rondom een tekst van Dietrich Bonhoeffer en gebeden, omlijst met muziek.
2. Op Paasmorgen een uitzending vanuit de Bethelkerk met de lezing van het Paasevangelie, een moment voor de kinderen, een verhaal, een overdenking en gebeden, omlijst met feestelijke muziek. In beide uitzendingen zijn
Ds Henk-Jan Ketelaar, Ds Cees Romkes en Ds Jan-Willem Stam te zien en te horen.

Met deze aanpak vallen we terug op het verleden toen ook alleen op Goede Vrijdag en Pasen werd gevierd. We vinden het natuurlijk ook een verschraling, maar we denken dat het onder de huidige omstandigheden een begaanbare weg is. We zullen het hopelijk extra waarderen als we D.V. volgend jaar weer een triduüm met ‘alles er op en er aan’ kunnen vieren.

Met vriendelijke groet,
De wijkkerkenraden rond de Bethelkerk.

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
ANBI
Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status.
 
Ons privacybeleid
meer
 
Overige protestantse kerken

Dorpskerk
(Dorpskerkgemeente)


 
Immanuëlkerk

 

 
Vorming en Toerusting

U bent geïnteresseerd, nieuwsgierig en misschien zelfs wel op zoek, een reiziger?
Laat u dan meenemen door diverse gidsen in onze protestantse gemeente en doe mee aan die activiteiten die u interesseren. Van informatief tot entertainment en van educatief tot vormend. Zonder uzelf vast te leggen bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een activiteit of mee te praten in één van onze vaste groepen. In tegenstelling tot wat de titel suggereert: u bent altijd welkom!
Klik hier voor het programma van Vorming en toerusting.

LET OP: Wegens het besmettingsrisico van het corona virus gaan alle activiteiten tot 1 juni 2020 niet door.
 
Kerkblad 'KLANKBORD'
Indien u als lid bent ingeschreven in één van de Protestantse wijkgemeentes, dan kunt u zich abonneren op het KLANKBORD.Lees verder
 
Bijbelleesrooster
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt jaarlijks een bijbelleesrooster beschikbaar; een hulpmiddel bij het dagelijks lezen van de Bijbel.

U kunt hier de dagtekst van het NBG-bijbelleesrooster lezen (uit De Nieuwe Bijbelvertaling).
 
Collectebonnen PGB
Wilt u bij de collectes in de kerk gebruik maken van collectebonnen i.p.v. geld?
Klik hier voor meer informatie.
 
Woord & weg
Woord & Weg is een inspiratiemagazine van de Protestantse Kerk in Nederland. Klik hier om het maandblad te raadplegen.
 
Webmaster
Voor content, info, vragen, opmerkingen:
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.